MENIU

Prânzul mortal care ține o țară în suspans. O rețetă de vită cu ciuperci a ucis 3 oameni, mai puțin bucătăreasa

Scenariul este demn de o povestire a Agathei Christie

Un prânz în familie s-a încheiat cu moartea a 3 persoane în Australia. Ceea ce stârnit curiozitatea întregii țări a fost asemănarea izbitoare cu povestirile Aghathei Christie, gazda fiind singura care a scăpat cu viață. Mai mult, ea este și cea care a preparat mâncarea, iar victimele sunt socrii ei.

Rețeta de carne de vită Wellington, o specialitate din bucătăria engleză, a fost asortată cu garnitură de Buretele viperei, considerată a fi cea mai toxică ciupercă din lume.

Gazda, cea care a gătit prânzul este singura care nu s-a îmbolnăvit, potrivit AFP. Ea a explicat că a cumpărat ciupercile dintr-un magazin alimentar asiatic și a asigurat că a fost un accident.

Femeia își pregătise rețeta de vită Wellington pentru socrii ei, cu toate că ea de separase de fiul lor și nici măcar nu l-a invitat la masă. Un pastor baptist și soția sa au completat lista de invitați.

Socrii și soția pastorului au murit câteva zile mai târziu, după simptome compatibile cu toxiinfecția alimentară, iar pastorul este în stare critică, dar stabilă.

„Nu am făcut nimic, îi iubesc, sunt devastată că au murit”, le-a spus femeia în lacrimi reporterilor.

Ea nu a fost acuzată, iar poliția nu a furnizat vreo informație sau probă care să indice că este vorba despre o faptă voită, potrivit news.ro.