MENIU

Porumbul fiert, unul dintre marile delicii ale verii. Cum se fierbe corect - Trucurile pe care trebuie să le știi și tu

Atunci când vine vorba despre alimente care sunt la fel de delicioase precum sunt ușor de preparat, porumbul este, cu siguranță, printre alegerile favorite ale românilor. La prima vedere, el pare extrem de ușor de făut. La urma urmei, doar îl punem în apă și îl lăsăm să fiarbă, nu? Ei bine, este adevărat, porumbul este ușor de pregătit. Însă, asta nu înseamncă că nu există „trucuri” folosite de gospodinele cele mai experimentate, pentru a-l face și mai bun!

Vreți să mâncați ceva hrănitor, delicios, dar care, în același timp, nu necesită prea mult efort în bucătărie? Ei bine, în asemenea situații, avem câteva opțiuni la dispoziție. Însă, având în vedere sezonul în care ne aflăm, de ce să nu profitați de unul dintre cele mai gustoase alimente din țara noastră: porumbul? La urma urmei, ne putem gândi că singurul lucru pe care îl facem pentru a pregăti un delicios știulete este să îl lăsăm să fiarbă în apă, iar apoi să presărăn niște sare pe el. Însă, gospodinele cele mai experimentate știu că lucrurile nu sunt atât de simple!

Poate veți fi surprinși să aflați asta, dar există o mulțime de modalități de a îmbunătăți gustul porumbului. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, o opțiune pe care o aveți la dispoziție este să adăugați sare în apa în care fierbe porumbul. La polul opus, dacă vreți ca boabele să fie mai dulci, puteți schimba tactica și să puneți zahăr, în apa porumbului.

Trucuri pentru știulete de porumb perfect

Un truc știut de doar foarte puțină lume este să adăugați puțin lapte în apa în care fierbeți porumbul. Acest lucru îi va conferi o textură plăcută, iar boabele vor avea o aromă mult mai intensă, datorită laptelui. De asemenea, nu exagerați cu fierberea, el nu trebuie lăsat mai mult de 10 minute pe foc.

Sursă text: Click.ro 

Citește și Uleiul de porumb. Sănătos sau periculos pentru organism?