MENIU

Parada modei la ceremonia Încoronării. Ce ținute au abordat capetele încoronate?- FOTO GALERIE

Ca la orice eveniment de o asemenea amploare, presa nu a scăpat detaliile legate de modul în care invitații de seamă s-au îmbrăcat la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea. Cine au fost câștigătorii care au reușit să atragă cele mai multe priviri și aparate de fotografiat.

Deşi vremea a fost neprietenoasă la Londra, reginele şi prinţesele din străinătate şi-au făcut remarcată prezenţa la eveniment - multe au purtat ţinute strălucitoare, în nuanţe primăvăratice, informează DPA, citată de Agerpres.


Regina Letizia a Spaniei a purtat un costum roz, o creaţie a casei de modă Carolina Herrera cu peplum şi broderie la baza gâtului. Ţinuta a fost creată special pentru ea de directorul creativ al acestei case de modă, Wes Gordon. Ţinutele monocromatice au fost principala tendinţă a zilei, iar regina Letizia şi-a asortat costumul cu pantofi şi poşetă în aceeaşi culoare.

Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia (Profimedia)

 

Regina Rania a Iordaniei a purtat o creaţie a casei de modă pariziene Tamara Ralph.
Rochia midi galben-pastel are o croială suplă, cu mâneci strâmte şi un guler în formă de fundă căzut pe umeri. Ţinuta este completată de o pălărie asortată, de pantofi cu toc înalt şi de o poşetă albă.

Regele Abdullah II Ibn Al Hussein și Regina Rania a Iordaniei (Profimedia)

Într-una dintre cele mai estompate ţinute ale zilei, prinţesa Charlene de Monaco a purtat un deux-pieces într-o culoare neutră, asortat cu o eşarfă care îi atârna pe un umăr. A completat ţinuta cu o pălărie elegantă purtată peste o tunsoare scurtă.

Mary, prinţesa moştenitoare a Danemarcei, a purtat o rochie de culoare mov. Ţinuta ei este semnată de casa de modă din Copenhaga Soeren Le Schmidt, cunoscută datorită devotamentului pentru croielile elegante şi sustenabilitate.

Prinţesa Marie-Chantal a Greciei a purtat o rochie din crep de un albastru pal cu o fundă asimetrică pe umăr. Ţinuta avea o lungime midi cu mâneci strâmte şi a fost asortată cu o pălărie în aceeaşi nuanţă, semnată de creatoarea greacă Mary Katrantzou, care locuieşte în Marea Britanie şi participă deseori cu prezentări al Săptămâna Modei de la Londra.

Prinţesa Marie-Chantal a Greciei (Profimedia) 

 

Regina Mathilde a Belgiei a purtat o rochie roz-pastel cu mantie, asortată cu o pălărie albă Philip Treacy.



Prinţesa Victoria, moştenitoarea coroanei Suediei, a purtat o ţinută integral albastră alcătuită din rochie, pantofi cu toc şi o bandană pe cap.

Regina Maxima a Olandei a purtat o ţinută semnată de designerul olandez Jan Taminiau. Rochia de lungime medie ornată cu o broderie elaborată la baza gâtului a fost asortată cu pantofi cu toc şi cu o poşetă bej.