MENIU

Pandișpan cu piersici a la Adriana Trandafir - Este delicios și foarte pufos - Cel mai important ingredient

Pandișpan cu piersici a la Adriana Trandafir - Este delicios și foarte pufos - Cel mai important ingredient

Iată cum se face un pandișpan cu piersici delicios și ușor de pregătit, care iese sigur foarte pufos. Pentru asta garantează actrița Adriana Trandafir, care spune că este una din rețetele ei preferate.

Pandișpan cu piersici a la Adriana Trandafir. Ingrediente
 
 4 ouă
 o ceașcă plină cu apă minerală sau apă rece
 sare
 o cană cu zahăr
 o cană făină + 3 linguri făină
 500 g piersici
 2 linguri zahăr pudră
 
Pandișpan cu piersici a la Adriana Trandafir. Mod de preparare
 
1. Se separă gălbenușurile de albușuri, iar acestea din urmă se bat spumă. Peste gălbenușuri se toarnă apă minerală și puțină sare și se mixează 2-3 minute.
2. După acest timp se adaugă zahărul și se mai bat încă 5 minute. În crema obținută se adaugă făină în ploaie, se amestecă bine, apoi se adaugă albușurile bătute spumă tare și se omogenizează.
3. Piersicile se spală și li se scot sâmburii. Se taie felii subțiri, se pun în forme de chec unse cu unt și se pudrează cu făină.
4. Peste fructe se toarnă aluatul și se coace timp de 30 de minute la foc potrivit. Pandișpanul se lasă să se răcească în tavă.
5. Când s-a răcit, se răstoarnă tava pe un platou, iar prăjitura cade cu fructele deasupra.
 
Pandispanul cu piersici se poate servi ornat cu zahăr pudră.
Sursa
***Pont! - În loc de piersici pot fi folosite și mere (călite puțin înainte de a turna compoziția pentru pandișpan deasupra). În acest caz, pentru ornat se pot folosi și scorțișoară și nucă, pe lângă zahărul pudră.