MENIU

Ouă roşii cu model de frunze: ce trebuie să faci ca să iasă perfecte

OUĂ ROŞII cu MODEL. Ouăle roşii nu lipsesc de Paşte de pe masa nimănui. Dacă vrei totuşi să realizezi modele mai deosebite, poţi folosi diverse frunze şi vei obţine nişte ouă de Paşte speciale!

Ouă roşii cu frunze. Ouă roşii cu model. Aşadar dacă te-ai hotărât să faci ouă roşii cu model de frunze, trebuie să urmezi următorii paşi:

Pentru a vopsi ouăle cât mai aproape de modelul dorit, este bine ca acestea să fie de culoare albă. Se degresează bine ouăle, se clătesc și se pun la fiert, la foc mic, ca să nu se spargă. Se pregătesc frunzele cu care se vor decora: pot fi frunze de pătrunjel, leuștean, trifoi, mărar sau orice alt model de frunze dorit. Se pregătesc apoi vopseaua, dresul subţire de dam și ața.

Se lucrează cu oul încă fierbinte. Așadar, se ia fiecare ou, se învelește cu frunză sau frunze, apoi se îmbracă cu atenție în dres (care se va tăia bucăți mai mici) și se leagă cu ață. Se scufundă apoi în apă clocotită cu oțet și vopsea, amestecate bine înainte. Se lasă 3-5 minute, apoi se pune fiecare ou la scurs pe ziar sau prosop de hârtie absorbant.

Ouă roşii cu frunze. Ouă roşii cu model. Se lasă să se usuce fiecare ou în parte, apoi cu ajutorul unei foarfeci se taie dresul și se îndepărtează frunza sau frunzele. Se freacă apoi fiecare ou cu vată înmuiată în puțin ulei, ca să le dea un luciu frumos.

Sursa: clickpentrufemei.ro