MENIU

Obişnuia să bea litri întregi de energezinat, crezând aşa că va slăbi. "Dieta" s-a încheiat prost

O adolescentă din Marea Britanie a aflat pe propria piele că băuturile energizante, consumate în exces, pot să-ţi schimbe viaţa pentru totdeauna.

Dion Parratt are 18 ani şi până de curând era o consumatoare avidă de băuturi energizante. Asta nu neapărat pentru că îi plăcea gustul, ci pentru că adolescenta credea că aşa va reuşi să scape de kilogramele în plus.

Deşi o perioadă acest obicei nu a părut să-i afecteze sănătatea, recent, adolescenta a primit o veste îngrozitoare de la medici. Din cauza băuturii energizante, fata are acum probleme serioase cu inima şi chiar cu fertilitatea, scrie The Sun.

"M-am gândit mult dacă să postez asta sau nu", a scris Dion pe o reţea de socializare, alături de o fotografie în care apare conectată la un dispozitiv medical.

"Asta ţi se întâmplă când îţi petreci copilăria bând energizante. Acum sunt dependentă de aceste fire şi de un aparat 24 de ore. Înainte să bei băuturi energizante, gândeşte-te ce-i faci organismului tău. Părinţii nu ar trebui să le permită copiilor să bea aşa ceva. Aceste băuturi ar trebui interzise", a adăugat ea, precizând că ajunsese să consume chiar şi cinci cutii de energizant pe zi.

Postarea lui Dion de pe Facebook a devenit virală în scurt timp, adunând numeroase comentarii, unul dintre ele scris chiar de mama ei.

"Nu e deloc plăcut să-ţi vezi fiica de 18 ani trecând prin aşa ceva. (...) E sfâşietor", a mărturisit femeia.