MENIU

Oamenii care trebuie să ia pastile, dar uită, pot apela cu încredere la acest truc

Trucul care te-ar putea ajuta să-ți iei pastilele la timp

Cu siguranță și tu ai uitat măcar o dată atunci când te aflai pe tratament să-ți iei pastilele la timp. Ei bine, specialiștii au descoperit un truc care ar putea să-ți fie de mare folos într-o astfel de situație.

Studiile arată că mai mult de jumătate dintre oameni uită să-și ia medicamentele la ora la care ar trebui. În acest sens, specialiștii au realizat un studiu foarte interesant care arată că selfie-urile i-ar putea ajuta pe oameni să-și ia pastilele la timp.

În cadrul studiului, experții au vrut să vadă ce se întâmplă dacă oamenii ar uploada videoclipuri scurte cu ei când iau pastile. Astfel, au aflat că deși acest lucru ar putea duce la rezultate promițătoare, ar putea duce și la probleme de intimitate și accesibilitate.

Trucul care te-ar putea ajuta să-ți iei pastilele la timp

Potrivit cercetătorilor tot ce ar trebui să faci este să deschizi o aplicație special concepută de către aceștia și să te filmezi în timp ce iei pastilele care ți-au fost prescrise de medic. Ulterior, videoclipul filmat va fi trimis către clinica de care aparține pacientul. În acest mod, asistentele nu mai trebuie să meargă acasă la pacienți pentru a verifica dacă aceștia și-au luat medicamentele. În plus, autoritățile ar economisi anul 100.000 de dolari.

„Această medicație cu selfie-uri caută să rezolve o problemă mai mare decât ne putem imagina. Cercetările arată că luarea incorectă a medicamentelor poate cauza mai mult de 100.000 de morți pe an", după cum relatează The Atlantic.

Însă, va mai dura ceva timp până ce o astfel de aplicație va fi implementată la nivel național deoarece în cazul unei breșe în sistemul de securitate, datele pacienților ar putea ajunge la persoane nepotrivite. Așa că, experții ar trebui să ia în considerare toate aceste riscuri, pentru a crea o aplicație cât mai performantă.

Sursa

Mai multe articole despre:
aplicatie pastile truc