MENIU

O pisică locuiește de 11 ani în sediul Prefecturii Galați! A "schimbat" mai mulți prefecți: ce "întâlniri" la nivel înalt a avut - FOTO

Clopotica/ Foto: Facebook Ciprian Manea
Clopotica/ Foto: Facebook Ciprian Manea

Cunoaşte toate cotloanele Prefecturii Galaţi, este prezentă la şedinţele importante, inspectează zilnic birourile şi evident că este iubită de toată lumea. Este vorba de Clopoţica, o pisică extrem de blândă, care de 11 ani trăieşte în sediul instituţiei. 

Este răsfățată de toată lumea și, de 11 ani, face parte din familia Prefecturii, scrie adevarul.ro.

Vorbim despre Clopoțica, un ghemotoc de blană care a fost salvată de pe un şantier de construcţii, în 2012, de o funcţionară a Prefecturii Galaţi.

Deși starea sa era extrem de gravă, grija și dragostea oferite de angajații instituției de la malul Dunării au reușit să o pună pe picioare. 

În cei 11 ani petrecuţi în instituţie, felina a avut parte de "întâlniri" la cel mai înalt nivel. Parlamentari, preşedinţi de consilii judeţene, primari, miniştri, ambasadori şi membri ai guvernului - Clopoția i-a întâlnit pe toți, rând pe rând. Unde mai pui că felina a "cunoscut" și mai mulți prefecți. 

„Ne întâlnim câteodată pe holurile Prefecturii sau mă vizitează prin birou. Cine a vizitat Palatul Administrativ din Galaţi a zărit-o”, a scris subprefectul Ciprian Manea pe contul său de Facebook.

“Nu se sfieşte să apară în Sala Mare în timpul şedinţelor. Vine, inspectează, se aşază cuminte într-un colţ sau pleacă imediat. Eu cred că e extrem de înţeleaptă... de fapt nici nu ar putea fi altfel, după cât de multe a văzut şi a auzit în decursul timpului. E simbolul instituţiei şi are o vibraţie aparte”, a mai spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Clopoţica are în jur de 15 ani, iar reprezentanţii Prefecturii Galaţi sunt convinşi că va mai rămâne mulţi ani în instituţie.

„Având în vedere că cea mai longevivă pisică înregistrată în Cartea Recordurilor a trăit 38 de ani şi 3 zile, se vor mai spune multe poveşti despre ea. Va superviza în următorii trei ani lucrările care vor fi efectuate în Palatul Administrativ, în cadrul proiectului finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Mi-e tare dragă. Are o energie bună şi dă dovadă de mult caracter. Ştie poveşti, intrigi, conspiraţii... Mi se pare că e ca un spirit înţelept, care veghează ca lucrurile să se desfăşoare în legalitate”, a arătat Ciprian Manea.

Mai multe articole despre:
pisica clopotica prefectura galati