MENIU

O femeie, arestată la aeroport când se întorcea din luna de miere. Motivul, REVOLTĂTOR!

O femeie musulmană în vârstă de 27 de ani a fost reţinută la aeroportul Doncaster, din Marea Britanie, dintr-un motiv extrem de bizar. Mai exact, pentru că în avion citise o carte în limba arabă.

Faizah Shaheen se întorcea din Turcia, acolo unde îşi petrecuse luna de miere. În timpul călătoriei, femeia a fost văzută citind o carte în limba arabă, aşa că un însoţitor de zor, considerând-o suspectă, a anunţat Poliţia.

Aşa se face că imediat după sosirea la aeroportul Doncaster, Faizah a fost reţinută de oamenii legii şi interogată, scrie ibitimes.co.uk.

"Aşteptam la coadă, la verificarea paşaportului şi am văzut cum nişte poliţişti mă fixau cu privirea. După ce am trecut de punctul de control, doi ofiţeri au venit la mine, m-au tras deoparte şi m-au pus să le arăt din nou paşaportul", a povestit ea.

"I-am întrebat ce se întâmplă şi mi-ua spus că a existat o plângere din caua cărţii pe care am răsfoit-o. (...) Am fost foarte supărată şi furioasă. Nu am înţeles cum faptul că am citit o carte a determinat pe cineva să mă suspecteze de ceva rău", a adăugat tânăra, subliniind că respectiva carte nu era, de fapt, decât un almanah de poezii, eseuri şi ilustraţii ale unor artişti sirieni.

În cele din urmă, Faizah a fost eliberată, însă spune că are de gând să-şi facă dreptate în instanţă, având în vedere că a fost discriminată de compania aeriană care a făcut reclamaţia pe numele ei.