MENIU

O banală operaţie de apendicită i-a schimbat viaţa complet. "Consecinţele sunt devastatoare"

<p>O banală operaţie de apendicită i-a schimbat viaţa complet. "Consecinţele sunt devastatoare"</p>
<p>O banală operaţie de apendicită i-a schimbat viaţa complet. "Consecinţele sunt devastatoare"</p>
<p>O banală operaţie de apendicită i-a schimbat viaţa complet. "Consecinţele sunt devastatoare"</p>

Viaţa unei adolescente în vârstă de 15 ani s-a schimbat dramatic în urma unei operaţii "banale" de apendicită.

Când medicii i-au pus diagnosticul, Anna White a răsuflat uşurată. Urma să fie operată de apendicită, procedură foarte uşoară şi considerată de medici "banală".

În timpul intervenţiei chirurgicale însă, o greşeală a anestezistului i-a schimbat viaţa în mod tragic: fata a făcut stop cardiac pe masa de operaţie.

Privarea creierului de oxigen, chiar şi pentru câteva clipe, a făcut ca Anna să rămână încapabilă să vorbească sau să meargă, scrie The Sun.

"Acum e ca şi cum aş avea un bebeluş pentru că tot ce are nevoie un nou-născut, are  nevoie şi ea", a povestit Donna, mama adolescentei.

"Consecinţele sunt devastatoare, dar sunt recunoscătoare că Anna este vie şi că este conştientă. Totuşi, dacă nu s-ar fi întâmplat asta, ar fi mers la facultate. Voia să devină asistentă medicală şi ar fi reuşit asta. Mă întreb uneori 'de ce tocmai fiica mea?' Nu a făcut nimic greşit şi nu merita asta. Nu sunt furioasă pentru că trebuie să trec prin asta, ci din cauza a ceea ce i-a fost luat ei", a adăugat femeia.

Patru ani au trecut de la tragedie şi, chiar dacă justiţia a stabilit vinovăţia anestezistului, statul nu a plătit încă nicio compensaţie. Între timp, Donna a fost nevoită să demisioneze pentru a putea sta acasă cu fiica ei.

Fata a învăţat să comunice cu ajutorul unui computer special, dar va rămâne pentru totdeauna imobilizată.

"Ştie că va avea mereu nevoie de îngrijire 24 de ore din 24. Dar niciodată nu m-a întrebat 'de ce eu, mamă?' Pur şi simplu se trezeşte zi de zi cu un zâmbet mare pe buze şi împreună trecem peste toate", a povestit Donna în final.

Mai multe articole despre:
operaţie operaţie apendicită