MENIU

O amintire dulce, de neuitat, cu fiecare mușcătură. Plăcintă pufoasă cu iaurt - Rețeta cu care îi vei da gata pe toți

Plăcintă (foto ilustrativ)

Această plăcintă cu iaurt vă va încânta simțurile datorită aromei și texturii pufoase, care face ca fiecare mușcătură să devină o amintire dulce, de neuitat!

 
Această rețetă clasică folosește iaurt pentru a conferi plăcintei o textură moale și pufoasă, iar rezultatul este absolut divin.

Plăcintă cu iaurt  -  Ingrediente

Pentru aluat:

- 250 grame de făină

- 125 grame de unt, rece și tăiat în cuburi

- 30 grame de zahăr

- Un praf de sare

- 3-4 linguri de apă rece

Pentru umplutură:

- 500 grame de iaurt grecesc

- 200 grame de zahăr

- 3 ouă mari

- 40 grame de făină

- O linguriță de esență de vanilie

- Coaja rasă de la o lămâie

- Sucul de la o lămâie

Plăcintă cu iaurt  - Metodă de preparare 

1. Pregătiți aluatul:

Începeți prin a pregăti aluatul pentru plăcintă. Într-un castron mare, adăugați făina, untul tăiat cubulețe, zahărul și un praf de sare. Folosind vârful degetelor sau un procesor de alimente, frecați ingredientele împreună până obțineți un amestec mărunt cu consistența pesmețului.

2. Adăugați apă:

Adăugați apă rece treptat și amestecați cu grijă până când aluatul se leagă. Nu adăugați prea multă apă; doar suficientă pentru a forma un aluat omogen. Împărțiți aluatul în două bucăți, aplatizați-le în discuri și înfășurați-le în folie de plastic. Lăsați-le la frigider cel puțin 30 de minute.

3. Pregătiți umplutura:

În timp ce aluatul se odihnește, pregătiți umplutura delicioasă. Într-un castron mare, amestecați iaurtul grecesc, zahărul, ouăle, făina, esența de vanilie, coaja rasă de lămâie și sucul de lămâie. Asigurați-vă că ingredientele sunt bine combinate și obțineți un amestec omogen.

4. Preîncălzirea cuptorului:

Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungiți cu unt o tavă de tartă cu fund detasabil, cu diametrul de aproximativ 25 cm.

5. Întindeți aluatul:

Scoateți o bucată de aluat din frigider și întindeți-o pe o suprafață presărată cu făină, astfel încât să se potrivească cu dimensiunea tăvii. Cu grijă, transferați aluatul în tava de tartă și îndepărtați excesul de aluat de pe margini.

6. Adăugați umplutura:

Turnați amestecul de iaurt în crusta de aluat pregătită. Nivelați-l cu grijă pentru a obține o suprafață netedă.

7. Coacere:

Puneți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți plăcinta timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când umplutura este coaptă și marginile aluatului sunt frumos rumenite.

8. Răcire:

Una dintre cele mai importante părți este să lăsați plăcinta să se răcească complet înainte de a o tăia. Acest lucru va permite umpluturii să se stabilizeze și să devină pufoasă.

9. Servire:

Tăiați plăcinta în bucăți generoase și presărați cu zahăr pudră sau adăugați o lingură de fructe proaspete deasupra. Savurați această plăcintă delicioasă și pufoasă alături de cei dragi!