MENIU

Nu te-ai fi gândit niciodată la asta: cum foloseşti untul ca mască pentru ten

<p>Adevărul despre unt. C&acirc;t de dăunător este pentru organismul nostru. Mai măn&acirc;nci?</p>

Untul este un ingredient aproape nelipsit din reţetele prăjiturilor. Puţine femei ştiu însă că el poate fi utilizat şi în scop cosmetic. Mai exact, pentru realizarea unei măşti pentru faţă care lasă pielea hidratată şi catifelată.

Pentru prepararea măştii ai nevoie de o jumătate de mango, o lingură de unt, patru  linguri de ulei de mușețel, patru linguri de ulei de caise şi un gălbenuș de ou.

Mai întâi speli mangoul, îndepărtezi pielița și îl tai cuburi. Pune într-un vas toate ingredientele pe care le amesteci bine, până devin o pastă moale.

Spală-te pe faţă, apoi aplică masca uniform, prin mișcări circulare pe toată fața și pe gât, evitând zona ochilor, care este mai delicată. O lași să acționeze 15-20 de minute, după care cu ajutorul unui prosop umed o îndepărtezi de pe față. După ce ai șters toată masca, te clătești cu apă rece și te ștergi ușor cu prosopul. Folosește un toner hidratant pentru a menține pielea catifelată.

Această combinație de hidratare este deosebit de eficientă în tratarea pielii uscate. Proprietățile sale emoliente ajută și hidratează pielea. Mango, împreună cu untul conțin vitamina A, care fac ca acest tratament facial să ajute pielea uscată, deteriorată sau sensibilă, scrie clickpentrufemei.ro.