MENIU

Mută un singur băț de chibrit și vei obține soluția pentru egalitate! Test de inteligență uimitor

Test IQ/ Captură foto

Doriți să vă testați abilitățile analitice și de raționament? Vă punem la dispoziție un test mental care, la prima vedere, pare ușor de rezolvat, dar se poate dovedi mai complex în cele din urmă. Puțini oameni au reușit să corecteze eroarea. Tot ce trebuie să faceți este să mutați un singur băț de chibrit pentru a rezolva problema. 

Iată imaginea: vei reuși să rezolvi enigma?

Testele psihologice și de atenție le dau adesea oamenilor dificultăți, mai ales atunci când provocările trebuie rezolvate într-un timp scurt. După cum vedeți, aici este o operație matematică, tocmai o adunare. Numerele sunt reprezentate prin bețe de chibrit. Suntem de acord: rezultatul este fals. Scopul tău este să modifici operația prin mutarea unui singur băț de chibrit.

Această adăugare este foarte simplă. Nu trebuie să fii foarte bun la aritmetica mentală pentru a ști că 0+3 nu este egal cu 2. Deci, în opinia ta, ce element ar trebui transformat pentru a obține un răspuns corect? Aceasta este ocazia perfectă de a vă testa atenția la detalii și abilitățile de deducere. Concentrează-te și concentrează-ți toată atenția asupra acestei operațiuni pentru a încerca să o rezolvi mutând doar un mic chibrit.

Un mic sfat: nu-ți complica prea mult viața. Soluția este evidentă pentru tine dacă știi să stăpânești arta logicii și a deducției.

Care este soluția pentru egalitate?

Dacă te gândești prea mult, lucrurile se pot complica și mintea ta se poate pierde în formule matematice. Spune-ți că problema este relativ ușor de rezolvat, ai nevoie de o doză mai mare de concentrare.

Deci, dacă credeai că trebuie să muți numerele sau simbolul egalității, te-ai înșelat. Secretul soluției este în numărul doi. După cum vedeți în imaginea soluției, a trebuit pur și simplu să mutați un băt pentru a forma numărul 3. Astfel, rezultatul adunării este corect.

Care sunt avantajele acestor teste de inteligență?

Testele IQ au scopul de a măsura capacitatea de raționament a unei persoane. În mod normal, vă putem măsura inteligența pe baza tuturor cunoștințelor pe care le-ați dobândit în timpul vieții. Dar aceste teste au un alt rol: ele determină nivelul tău de concentrare și gândirea logică pe baza unei situații date, pentru a putea răspunde corect la o anumită întrebare.

Sursă text&foto: Click.ro

Mai multe articole despre:
test test iq bat chibrit egalitate