MENIU

"Muntele ucigaş" din Pakistan, ocolit de turişti la un an de la atacul sângeros

Nanga Parbat

În iunie 2013, zece alpinişti străini, printre care ruşi, ucraineni şi chinezi, au fost ucişi împreună cu ghidul lor pe vârful Nanga Parbat din nordul Pakistanului, într-un atac revendicat ulterior de Mişcarea Talibanilor din Pakistan. Un succes turistic până anul trecut, regiunea este de atunci evitată de turiştii străini, având un impact sumbru asupra economiei şi a localnicilor.

Vârful Nanga Parbat din nordul Pakistanului, cu o altitudine de 8.126 de metri, este cunoscut drept "Muntele ucigaş" din cauza numărului de alpinişti care au murit încercând să-l cucerească, dar nimeni nu îi mai spune aşa acum. Aduce amintiri dureroase după ce 10 turişti străini şi ghidul lor au fost ucişi pe munte anul trecut. De atunci, întreaga regiune, dependentă de turism, este în criză, relatează jurnaliştii AFP într-un reportaj, scrie Mediafax.ro.

"Nu pregătim nimic, doar facem curat şi aşteptăm turiştii", spune Ahmed Ali Khan, bucătar şef la un restaurant din zonă. "De obicei restaurantele pregătesc mâncare şi când turiştii sosesc sunt serviţi în 20 de minute. Aici, turiştii sunt nevoiţi să aştepte aproape o oră. Aşa cum noi aşteptăm turiştii, uitându-ne la ceas. E o nebunie să trebuiască să aştepţi un turist ca şi când ai aştepta un iubit".

Mai multe articole despre:
Pakistan turişti Nanga Parbat