MENIU

Motivul pentru care trebuie să mănânci astăzi neaparat pește pane cu cartofi prăjiți - Tradiția zilei

Cartofi prajiti cu peste pane

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Ziua peştelui pane cu cartofi prăjiţi

Un preparat tipic britanic, peştele pane cu cartofi prăjiţi, este celebrat pe 27 mai.

Istoria acestui fel de mâncare este strâns legată de istoria clasei muncitoare din Marea Britanie. La sfârşitul anilor 1800, pescuitul cu traule a devenit o parte importantă a industriei economice din Marea Nordului, având drept rezultat o disponibilitatea crescută a peştelui proaspăt în regiuni din interiorul Insulelor Britanice în special în oraşe.

Drept urmare, peştele pane cu cartofi prăjiţi, un preparat ieftin, foarte săţios şi cu un aport caloric ridicat, a creat o fundaţie excelentă pentru alimentaţia clasei muncitoare, care, în secolul al XIX-lea, deţinea slujbe extrem de solicitante din punct de vedere fizic. Astfel preparatul a început să fie disponibil în aproape toate aglomerările urbane, oferit de vânzători stradali.

Preparatul a devenit apoi popular în toată lumea, în special în Canada şi Statele Unite.

Ziua peştelui pane cu cartofi prăjiţi a început să fie sărbătorită din 2015.

Mai multe articole despre:
peste pane cartofi prajiti sanatate alimente mancare