MENIU

Mesajul tulburător lăsat de o adolescentă înainte de a se sinucide. "Nu m-a salvat nimeni"

O adolescentă în vârstă de 19 ani, din Melbourne, Australia, a lăsat un mesaj tulburător înainte de a se sinucide. Fata a povestit cum a ajuns să fie depresivă după ce, ani de-a rândul, a fost abuzată verbal de colegii de şcoală.

Olivia Penpraze a încercat să se sinucidă de trei ori. A patra oară, a intrat în moarte cerebrală, iar o perioadă au ţinut-o în viaţă doar aparatele, relateată The Mirror. În cele din urmă, după ce medicii au anunţat că nu mai pot face nimic pentru a o salva, părinţii au decis să o deconecteze şi să o lase să se stingă în pace.

După aproape trei ani de la decesul fetei, tatăl ei a descoperit ceva cutremurător. Olivia realizase  înainte să moară un scurt filmuleţ în care, prin intermediul unor cartonaşe, povestea suferinţa cumplită prin care trecea.

„Mă descurc grozav să îmi ascund problemele şi port pe buze cel mai fals zâmbet 24/7, aşa că nimeni nu ştie cât de mult sufăr cu adevărat”, a mărturisit adolescenta. „Prietenii mei nu ştiu nimic despre mine – cu toţii sunt păcăliţi de zâmbetul şi râsul meu fals – ei cred că sunt bine (...). Am încercat să mă sinucid de mai multe ori decât pot număra. Nu mă mai pot ascunde prea mult în spatele acestui zâmbet fals, nu mai pot pretinde că sunt bine. Voi pleca şi nimeni nu îşi va da seama”, adăuga ea.

De asemenea, Olivia le-a adresat câteva cuvinte şi celor care au încercat, ca şi ea, să-şi pună capăt zilelor.

„Doar pentru că eu nu am reuşit să mă sinucid, nu înseamnă că sunt slabă, nu mp face patetică şi nici nu înseamnă că vreau să atrag atenţia asupra mea. Iar dacă nici tu nu ai reuşit, nici tu nu trebuie să simţi toate lucrurile acelea. Eşti puternic, eşti curojos şi vei trece peste asta, îţi promi”, spunea adolescenta.

Despre pshihoza sa, fata spunea că este „un coşmar viu”: „Vă rog, vorbiţi cu prietenii voştri când vedeţi că apar primele semne ale unei problem psihice, pentru că le puteţi salva viaţa. Asta e tot ce vă cer, pentru că pe mine nu m-a salvat nimeni”.

În final, Olivia Penpraze a mărturisit că viaţa ei a fost cu totul întoarsă pe dos de cei care au abuzat-o verbal, adresându-i cuvinte aspre.

„Toată durerea mea este cauzată de toate comentariile făcute de alţii de-a lungul anilor”, a explicat ea. „Dacă vreodată vă gândiţi să batjocoriţi pe cineva... Nu o faceţi! Pentru că asta ar putea să îi ruineze viaţa. Cuvintele voastre dor şi pot determina pe cineva să îşi ia viaţa”, adăuga Olivia în cele din urmă.

Acum, părinţii fetei au dat totul publicităţii, în speranţa că totul va fi o lecţie de viaţă pentru adolecenţi.