MENIU

Maia Morgenstern a devenit icoană! Oamenii care se închină la ea ca la Dumnezeu

Portretul actriței Maia Morgenstern a fost expus pe post de icoană într-o importantă catedrală din Bogota, unde columbienii merg și se roagă. Astfel, columbienii se roagă la „icoana” Maiei Morgenstern. Ei o consideră Fecioara Maria. Încurcătură a apărut după un celebru film în care a jucat actrița despre viața lui Iisus Hristos și regizat de Mel Gibson.

Cel care a făcut descoperirea este Constantin Chiriac, actor, care a povestit experiența incredibilă pe care a avut-o în Columbia, la Bogota. Acolo el a vizitat celebra Catedrală Monserrate, unul dintre principalele puncte de atracție ale locului.

„Am avut, la un moment dat, o revelație, fiind la Bogota, unde am triumfat cu câteva spectacole. Am dorit să vedem una dintre cele mai interesante catedrale, care este pe vârful unui munte, o catedrală catolică. Și acolo, alături de icoanele uriașe care erau în biserică, unde era locul de rugăciune și unde se aprindeau lumânările, erau portretele uriașe ale Maiei Mogenstern din filmul în care a interpretat-o pe Maria”, a declarat Constantin Chiriac pentru Libertatea.

Constantin Chiriac nu a făcut nicio fotografie cu icoana Maiei Morgenstern din Biserica respectivă din cauza șocului pe care l-a avut când a văzut că oamenii se închină și se roagă la portretul actriței, ca la Fecioara Maria.

Cum au ajuns columbienii să se roage la portretul Maiei Morgenstern ca la o icoană

Celebra actriță, Maia Morgenstern, a rămas în cinematografia mondială un simbol al credinței, pentru rolul de Fecioara Maria, pe care l-a jucat în filmul Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson în anul 2004.

Astfel, rolul interpretat de actrița română a avut un impactul atât de mare într-o țară sud-americană, încât columbienii o privesc pe Maia Morgenstern, ca pe un al celei care i-a dat viață lui Iisus.

Maia Morgenstern urmează să primescă anul acesta și o stea a pe Aleea Celebrităților, cu ocazia FITS, care se desfășoară în perioada 14-23 iunie. „E bine că facem acest lucru. Maia Morgenstern este una dintre marile actrițe ale lumii, nu numai ale României”, a mai adăugat Constantin Chiriac.

Mai multe articole despre:
Columbia religie Maia Morgenstern icoană