MENIU

La 80 de ani, un bătrân văduv i-a adus soţiei un omagiu emoţionant. "Totul are un sfârşit într-o zi"

Un pensionar indian în vârstă de 80 de ani i-a adus un omagiu emoţionant soţiei lui. În memoria femeii, care a murit din cauza cancerului, bărbatul a construi un „mini” Taj Mahal.

Faizul Hasan Quadri şi soţia lui au fost căsătorit timp de 53 de ani. Mariajul lor s-a încheiat tragic, după ce femeia a murit, răpusă de cancer la gât.

În memoria celei pe care a iubit-o toată viaţa, indianul a decis să construiască un monument special: o replică a celebrului Taj Mahal, scrie The Mirror.

Trei ani a durat până când bătrânul a reuşit să ridice construcţia. În plus, pentru asta a cheltuit zeci de mii de lire, adică toate economiile lui de-o viaţă.

„Iniţial, am vândut o bucată de pământ pentru 60.000 de lire şi câteva dintre bijuteriile de aur şi argint ale soţiei mele, în valoare de 15.000 de lire”, a povestit Faizul.

„Câţiva oameni mi-au oferit sprijin financiar, dar am refuzat să accept bani până acum. Este tributul meu pentru soţia mea, aşa că vreau să realizez asta prin forţele proprii”, a adăugat el.

Monumentul nu egata încă, dar Faizul spune că deja a devenit foarte apreciat de ceilalţi localnici, dar şi de turişti.

„Totul are un sfârşit într-o zi. Soţia mea a murit. Şi eu voi muri într-o zi. Dar vreau să termint de construit înainte de a muri”, a mărturisit bătrânul în cele din urmă.