MENIU

"Happy" în varianta Fukushima, videoclipul care a devenit viral pe Internet

Un videoclip în care apar locuitorii din Fukushima dansând, pentru a prezenta 'latura optimistă' a acestei regiuni, afectată de accidentul nuclear din 2011, a devenit un fenomen viral pe rețelele de socializare din Japonia, informează vineri EFE, potrivit AGERPRES.

În videoclip apar dansând pe ritmurile melodiei 'Happy' — hitul lui Pharrell Williams — studenți, călugări budiști, bucătari și funcționari, în decorurile urbane și naturale ale orașului Fukushima, o imagine mai puțin obișnuită a acestei regiuni care a trecut printr-un cutremur catastrofal, un tsunami și un accident nuclear.

'Chiar și după accidentul nuclear, mulți oameni au putut duce o viață normală și fericită. Am vrut să arătăm lumii atmosfera fericită în care trăim', notează pe blogul său autoarea videoclipului, Hitomi Kumasaka.

Videoclipul, difuzat de Kumasaka la începutul lumii, a depășit 320.000 de vizionări pe Youtube și are deja cont propriu pe Twitter — unde s-a transformat într-un 'trending topic'—iar autoarea a primit sprijinul a zeci de mii de persoane pe pagina sa de Facebook.

Kumasaka a decis să realizeze videoclipul după ce s-a săturat de controversele și de 'imaginea negativă' sau 'simplificată' prezentată de mass-media. Accidentul nuclear a determinat evacuarea a circa 80.000 de persoane din regiune, iar cutremurul care a fost urmat de tsunami a provocat moartea a peste 18.500 de persoane în întreaga țară.

Mai multe articole despre:
videoclip variantă viral Fukushima Happy