MENIU

Halucinant! Țara unde bărbații au primit acceptul de a viola femei. Nimeni nu e tras la răspundere

Situația privind drepturile omului este în Sudanul de Sud "printre cele mai oribile" din lume, estimează vineri un raport al ONU, potrivit căruia combatanți aliați ai guvernului au primit în loc de salariu acceptul de a viola femei.

"Este vorba de o situație privind drepturile omului printre cele mai oribile din lume, cu utilizarea în masă a violului ca instrument de teroare și armă de război", a declarat Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad al-Hussein, relatează Agerpres, citând AFP.

"Amploarea si tipul violentelor sexuale - infaptuite in special de fortele guvernamentale SPLA si de militiile afiliate - sunt descrise cu detalii abominabile si devastatoare, la fel ca si atitudinea - aproape dezinvolta, dar calculata - a celor care au masacrat civili si au distrus bunuri si mijloace de subzistenta", a adaugat Inaltul comisar al ONU.

In raportul sau, ONU subliniaza ca, "potrivit unor surse credibile, grupari aliate guvernului sunt autorizate sa violeze femei in loc (sa primeasca) salariu", in numele principiului "faceti ce puteti si luati ce doriti".

Mai multe articole despre:
ONU viol răspundere Sudanul de Sud