MENIU

Gustarea sănătoasă de peste zi. Cum prepari delicioșii melcişori cu scorţişoară şi cafea

Gustarea sănătoasă de peste zi. Cum prepari delicioșii melcişori cu scorţişoară şi cafea

Produsele de patiserie gata făcute cuceresc pe oricine, dar mult mai apetisante sunt cele preparate în casă, pentru toţi cei dragi.

Aceasta este una dintre cele mai simple rețete pe care le poți face pentru a te bucura de melcişori de casă. Dar dacă nu ai timp sau înclinație să-ți faci singur aluatul foitaj, atunci îl poţi cumpăra din comerţ sau poţi încerca această rețetă care nu este deloc complicată! Vei adora aceşti melcişor la micul dejun şi la gustări. Există multe variante pe care le-ai putea face din aceste melci cu scorțișoară. Dacă doreşti o versiune savuroasă, poți adăuga șuncă sau pesto și brânză pentru o opțiune de prânz distractiv.  

Ingrediente pentru două tăvi

- 1 kg făină

- 100 ml ulei

- 2 cuburi drojdie

- 10 ouă

- 400 ml lapte

- 100 ml cafea solubilă

- 1 vârf de cuţit sare

- 2-3 plicuri zahăr vanilat

- coaja rasă de la o lămâie

- 600 g nucă măcinată

- ½ linguriţă scorțișoară

- 1 vârf de cuţit anason măcinat

- 200 g zahăr

Mod de preparare

Încălzeşti laptele puţin. Dizolvi drojdie într-o cană de lapte. Freci gălbenuşurile cu sarea şi zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Amesteci făina, gălbenuşurile, drojdia, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi începi să frămânţi. Adaugi în fir subţire uleiul, restul de lapte, cafeaua şi frămânţi până când aluatul se desprinde de pe degete.

Acoperi cu un prosop şi laşi la crescut, la loc cald. Pentru umplutură, baţi albuşurile spumă cu zahărul, anasonul, scorţişoara şi nuca. Amesteci bine şi laşi deoparte. Presari făină pe suprafaţa de lucru şi împarţi aluatul în patru părţi egale.

Întinzi o foaie, pui umplutură, rulezi şi apoi o tai. Procedezi la fel până termini toate ingredientele. Întinzi hârtie de copt într-o tavă, aşezi melcişorii formaţi şi mai laşi la crescut, aproximativ 20 de minute.

Introduci tava la cuptorul încins în prealabil pentru o jumătate de oră. Procedezi la fel cu melcişorii rămaşi. 

Sursă text: Click!pentrufemei 

Mai multe articole despre:
gustare melcisiori cu scortisoara cafea