MENIU

Gestul incredibil pe care un învăţător îl face zilnic pentru elevii lui. "Este foarte distractiv"

Câteva fotografii în care un învăţător din Tennessee apare înconjurat de copii au devenit virale pe reţelele de socializare. Asta pentru că imaginile ascund o poveste frumoasă.

Zi de zi, după încheierea cursurilor, Carl Schneider îşi ia elevii de mână şi îi conduce până acasă. Cei mai mulţi dintre micuţi locuiesc la peste trei kilometri de Whitney Achievement Elementary School, aşa că respectivul cadru didactic vrea să se asigure astfel că fiecare ajunge cu bine la familia lui.

"Cred că elevii noştri merită la fel de multă dragoste şi educaţie de calitate ca orice alt elev din altă zonă. Este foarte distractiv şi, în acelaşi timp, este o modalitate bună pentru a-i cunoaşte pe copii într-un mod mai informal şi să vorbim despre ce s-a întâmplat peste zi. (...) Totul a devenit deja parte a rutinei pentru ei şi de fiecare dată îmi spun tot felul de poveşti amuzante sau anecdote", a explicat Schneider.

Mai mult, învăţătorul are astfel ocazia să vorbească şi cu părinţii elevilor, pentru a-i ţine la curent cu ceea ce se întâmplă la clasă şi cum evoluează copilul lor, scrie today.com.

"Am un elev care urmează un program de învăţare comportamentală şi mă întâlnesc zilnic cu tată lui pentru a-i povesti cum s-a comportat fiul lui şi ce soluţii putem aplica împreună. Părinţii sunt foarte interesaţi şi dornici să afle ce fac copiii lor", a spus Schneider.

Carl Schneider nu este, totuşi, singurul care face asta. Dimpotrivă: fiecare cadru didactic de la această şcoală are sarcina de conduce acasă, zilnic, un grup de elevi.