MENIU

FRESH REFRESH. Sucoterapia, practica naturistă folosită de sute de ani

Sucoterapia combate procesele degenerative ale imbatranirii, provocate de acumularea de toxine si formarea radicalilor liberi, dupa cum afirma nutritionistii. Sucurile naturale proaspete din legume si fructe au efecte deosebite asupra tesuturilor uzate. Ele pot fi folosite cu succes in orice tip de alimentatie pentru ca aduc un surplus de energie.

Un litru de suc de struguri contine 900 de calorii, cat 650 de grame de carne sau 10 oua, dupa cum afirma Liviu Bulus, specialist in nutritie. Acest suc poate fi consumat la orice varsta si in orice anotimp!

Atentie insa! Daca suferiti de diabet sau aveti alte afectiuni, intrebati medicul ce fel de legume si fructe vi se potrivesc si in ce cantitate!


Chiar daca sucurile naturale prezinta o serie de avantaje pentru sanatatea noastra, consumul trebuie controlat! Sucurile se obtin din legume, fructe, zarzavaturi sau cereale proaspete, cum este orzul verde, prin staorcere manuala sau mecanica. Licorile oxidabile trebuie pastrate doar 3-6 ore.

Este bine sa le tinem in frigider pana le consumam! In cazul in care dorim sa le avem mai mult timp, le putem congela. Ne putem folosi de tavitele de cuburi de gheata sau de recipiente dozate pe care sa le introducem in congelator. Decongelarea se face tot in frigider pe un raft inferior sau in mediul ambient timp de 3 ore. Se consuma imediat dupa decongelare si aducere la temperatura camerei.

Pasteurizarea este un alt procedeu prin care putem pastra sucurile naturale. In acest caz sunt recomandate lichidele cu aciditate crescuta, precum cele din agrise, mure, zmeura, coacaze sau rosii. Pasteurizarea este o metoda inventata de medicul francez Luis Pasteur. El a descoperit ca drojdiile si bacteriile raspunzatoare de fermentatie sunt distruse la temperaturi de peste 75 de grade Celsius sau prin fierbere.

Este bine sa evitam amestecul sucurilor de legume alcaline cu cele obtinute din fructe acide. Sau combinarea fructelor dulci cu citricele, de exemplu. Un specialist va poate recomanda cantitatea zilnica in functie de varsta si greutatea dumneavoastra. Pentru copii se recomanda jumatatea din cantitatea adultilor. Specialsitii spun ca prima masa dupa un suc foarte consistent ar trebui sa fie la un interval de 2 ore.

Mai multe articole despre:
tratament suc fresh refresh sucoterapia