MENIU

FRESH-REFRESH. Puterea ceaiului verde

Ceai verde

I se spune si elixirul sanatatii, licoarea pentru o sanatate de fier si o stare generala de bine! Vorbim, astazi, despre ceaiul verde, unul dintre cei mai puternici antioxidanti! Nu uitati insa, de sfatul specialistilor: moderatie in consum si, preferabil, dupa un consult!

În esenta, ceremonia ceaiului este expresia culturilor japoneze si chineze si a grijii asidue pentru o viata frumoasa si indelungata. Se spune ca un ceai pe zi, la fel ca si marul, va poate tine departe de medic gratie proprietatilor sale terapeutice si detoxifiante!

Spre deosebire de ceaiul negru, cel verde este mai putin procesat si are o aroma mai usoara, dupa cum sustin specialistii! In compozitie, se regasesc uleiuri esentiale, cafeina, aminoacizi, dar si vitamina C, proteine, calciu sau fier. Cele mai importante elemente sunt insa, teina, taninii si compusii polifenolici, care combat radicalii liberi produsi de poluare, tigari sau gazele de esapament. Gratie aportului de vitamina E, ceaiul verde incetineste procesul de imbatranire.

Aceeasi licoare cu gust usor amar stimuleaza sistemul nervos si protejeaza organismul impotriva stresului. Toate componentele sale il transforma si intr-un excelent diuretic si stimulator de ardere a grăsimilor. Sunt alte zeci de beneficii pe lista de prezentare a ceaiului verde. De la mentinerea unei igiene orale adecvate gratie continutului de fluor si elementelor care inlatura bacteriile pana la tratarea durerilor de cap.

Pentru a asimila cât mai bine compusii din ceaiului verde, se recomandă o cana de ceai, de maxim doua ori pe zi, preferabil pana in orele 18.00, pentru a evita posibile tulburări de somn. Ideal, este infuzia cu 2 grame de frunze de ceai la o cană usor incalzita inainte ca sa patrati proprietătile ceaiului. Ceaiul verde poate fi servit in familie, cu prietenii, la serviciu, la o terasa, in oras, dar si in mediu high class, asa cum trebuie sa fie si sanatatea noastra!

Mai multe articole despre:
ceai verde beneficii fresh-refresh