MENIU

FRESH-REFRESH. De ce este important să mănânci prune?

<p>Beneficiile consumului de prune. Iată ce boli grave pot preveni</p>

Romanii iubesc prunele, doar tuica si palinca n-ar mai fi existat fara ele. Stiati insa ca prunele sunt niste fructe extrem de sanatoase? Contin importante cantităţi de sodiu, potasiu, fier si magneziu.

Nu mai spun ca sunt pline de vitaminele A, E, B şi C. D. Pentru ca au mult fier, prunele sunt un medicament natural impotriva anemiei si a asteniei.

Prunele descongestionează ficatul şi reduc riscul de apariţie a unor tipuri de ciroze. Va and un pont: daca aveti splina inflamata si va doare, puneti doua prune in apa peste noapte si consumati-le a doua zi. O sa va simtiti mult mai bine!

Prunele au efect laxativ, de aceea sunt de ajutor in cadrul curelor de slabire dar au si efect  împotriva paraziţilor intestinali.

Atentie, daca suferiti de colita, ar fi bine sa nu mancati prea multe prune.Un lucru stiut de putini este ca prunele contin o serie de substanţe antioxidante care pot lupta impotriva mai multor tipuri de cancer. 

Tot prunele contin un acid care poate revigora sistemul nervos si stimula productia de serotonina. De aceea, o cura de prune, fie consumate ca atare, fie ca suc, poate avea efecte miraculoase!

Mai multe articole despre:
video prune fresh-refresh