MENIU

Fresh ReFresh: Cum să elimini nisipul de la rinichi cu ceaiul din rădăcină de măceşe

Pentru eliminarea asa-numitului nisip depus in rinichi, specialistii recomanda ceaiul din radacina de macese. Cura trebuie sa fie una indelungata si la recomandarea medicului!

1 din 10 oameni suferă de o afecţiune a rinichilor şi, anual, milioane de persoane mor ca urmare a complicaţiilor cauzate de boli de rinichi, conform datelor prezentate pe site-ul Societăţii Române de Nefrologie.

Din păcate, şi în privinţa acestor probleme de sănătate, românii stau rău! 1,8 milioane de persoane de la noi din ţară prezintă risc de boală cronică de rinIchi, potrivit aceloraşi date preyentate pe site-ul Societăţii Române de Nefrologie. La cauze sunt menţionate: hipertensiunea, diabetul, sedentarismul, fumatul sau obezitatea.

Diagnosticată la timp, o boală de rinichi poate fi tratată, readuc aminte medicii. Iar prevenţia cu mulţi ani înainte ca boala să se instaleze rămâne cea mai bună cale pentru sănătatea noastră.

La prevenţie, medicii menţionează consumul de multă apă. Ba chiar să începem ziua cun un pahar cu apă. Dacă vrem şi ceva gust atunci putem apela la ceaiuri. Aici, intră măceşele în acţiune. Mai bine spus, ceaiul din rădăcină de măcese. În timp, s-a constat că rădăcinile acestei plante ar ajuta la eliminarea pietrelor renale. Mai întâi, pentru că sunt bogate în vitaminele C, A, B1, B2, P sau K.

Apoi, pentru că au şi acid nicotinic, un compus organic, un nutrient esenţial organismului. Măceşele au şi efect diuretic, potrivit sanatate.acasa.ro. Ca o reţetă, specialiştii acestui site recomandă 8 linguri de rădăcină de măceşe puse la fiert într-un litru de apă, vreme de 20 de minute. Vasul se acoperă, apoi, cu un prosop şi se lasă aşa timp de 2 ore. La final, lichidul se strecoară. Este recomandat consumul unei jumătăţi de pahar de ceai pe zi.

Alte site-uri, recomandă decoctul din rădăcina de maceş pregăit din numai 2 linguriţe de rădăcină taiată în bucăţele. Acest preparat este recomandat chiar şi împotriva pietrelor la vezica biliară. Indiferent pentru ce aţi alege să îl consumaţi, sfatul nostru este să aflaţi şi părerea medicului dumneavoastră de familie sau a unui specialist. Şi asta mai ales dacă suferiţi de anumite afecţiuni sau dacă suspectaţi că v-ar fi contraindicat.

Macesele au de 50 de ori mai multa vitamina C decat citricele si de 200 de ori mai multa decat merele, sustin unii specialisti.

Mai multe articole despre:
rinichi ceai nisip măceşe rdacina