MENIU

Fotografii în premieră cu Elvis Presley, publicate la 85 de ani de la naşterea legendarului cântăreţ

Elvis Presley ar fi împlinit pe 8 ianuarie 2020 vârsta de 85 de ani. Cu acest prilej, site-ul realitatea.net le oferă cititorilor mai multe fotografii cu legendarul artist american, scanate de pe negativele originale, unele publicate acum în premieră.

Fotografiile cu Elvis Presley, publicate de site-ul realitatea.net, au fost realizate în 1961, pe platourile de filmare de la filmul Follow That Dream.

În fotografiile pe care site-ul realitatea.net le prezintă, majoritatea în premieră, sunt surprinse inclusiv secvenţe din scena în care lui Elvis Presley i se fac avansuri. Actriţa care îl săruta pe Elvis în fotografii este Joanna Moore, mama lui Tatum O"Neal. Tatum O"Neal a obţinut premiul Oscar în 1974.

CONTEXTUL ÎN CARE AU FOST REALIZATE FOTOGRAFIILE CU ELVIS PRESLEY

În iulie 1961, Elvis Presley, care la acel moment avea 26 de ani, începea filmările pentru cel de-al nouălea film din totalul de 31, este vorba despre "Follow That Dream". Locaţia aleasă pentru filmări a fost Florida, unde s-au turnat şi interioarele, şi exterioarele.

Pentru că se temea de avion, Presley a decis să plece din Memphis spre Florida cu un autocar special. "Zbor numai atunci când nu am altă alternativă, când este neapărat necesar. Dacă nu, prefer să merg cu maşina sau cu trenul", explica Elvis în 1961.

Walter Mirisch, producătorul executiv al filmului Follow That Dream, care trăieşte şi astăzi (98 de ani), avea să îşi amintească peste ani: "Elvis era un băiat politicos şi respectuos. Înţelegerea cu el a fost simplă. Pentru Follow That Dream, a primit un milion de dolari cash".

Filmul Follow That Dream a fost turnat pentru compania United Artists în lunile iulie şi august 1961, dar a fost lansat în cinematografele americane un an mai târziu, în 1962.

Notă: fotografiile cu Elvis Presley provin din colecţia jurnalistului Cristian Otopeanu

-----------------------------------------------------------

Cine a fost Elvis Presley

Elvis Presley va rămâne pentru posteritate drept omul care a revoluționat muzica, începând cu anii "50.  

Considerat unul dintre cei mai influenți artişti ai secolului XX, Elvis Presley a inclus în melodiile sale influenţe country şi rhythm & blues, iar albumele scoase s-au vândut în peste 1 miliard de copii pe plan mondial.

Grație vocii, a stilului de dans invovator pe scenă și în filme și a sfidării barierelor sociale şi rasiale ale timpului său, Elvis Presley a fost adulat de milioane de femei şi a fost o sursă de inspiraţie pentru toţi muzicienii care s-au lansat după el, de la The Beatles şi The Rolling Stones, până în prezent.

În cei 23 de ani de carieră, Elvis Presley a jucat în 31 de filme şi a câştigat numeroase trofee, inclusiv trei premii Grammy.

Când a murit Elvis Presley și care a fost cauza decesului

Elvis Presley a murit pe 16 august 1977, la numai 42 de ani. El a fost găsit căzut în baia reședinței sale, Graceland, din Memphis, Tennessee, de iubita sa. Artistul a fost transportat la Spitalul Baptist Memorial, însă medicii nu au mai putut face nimic.

Cauza oficială a morții lui Elvis Presley a fost atacul de cord, dar acesta s-a produs pe fondul unei supradoze de medicamente.

Conform mărturiilor celor apropiaţi, din ianuarie 1977 şi până în august 1977, când a murit, Elvis Presley a luat peste 1.000 de pastile, printre care Dilaudid, Quaalude, Percodan şi Demerol. Acestea aveau rolul, în opinia lui, să îl ajute să se relaxeze şi să adoarmă.

 

 

.