MENIU

Femeia care a inventat ciorba rădăuţeană a ajuns pe cea mai mare platforma de streaming: "E un lucru minunat pentru România" - VIDEO

Femeia care a inventat ciorba rădăuţeană a ajuns pe cea mai mare platforma de streaming

Femeia din Botoșani care a inventat ciorba rădăuțeană a ajuns pe cea mai mare platformă de streaming. O serie care promovează România a fost lansată pe Netflix, iar unul dintre episoade prezintă povestea ciorbei rădăuțene. Preparatul se află pe locul 7 în topul celor mai bune supe din lume. 

Jurnalist: Am venit aici, la Rădăuți, ca s-o cunosc și să iau rețeta originală a faimoasei ciorbe rădăuțene, direct de la sursă.

Inventatoarea ciorbei rădăuțene: Pentru ciorba rădăuțeană avem nevoie de piept de pui, dar cu os. Să fie supa concentrată, bună, legume, ardei, țelină, morcov, ceapă, pătrunjel. După ce fierbem carnea cu legumele toate și carnea este fiartă, o scoatem, strecurăm supa și pregătim rezonul, ce avem de pus în ciorbă, ouă, smântână, un pic de făină, oțet, usturoi și sare.

Jurnalist: Un lucru de care nu mi-am dat seama este că ciorba rădăuțeană a fost votată în topul primelor supe din lume și este pe locul șapte. Este un lucru minunat pentru România și a fost creat de această femeie.

Citește și Secretul ciorbei rădăuţene, dezvăluit de o gospodină din Bucovina. Ingredientul pe care mulți bucătari îl ignoră. Lipsa lui compromite rețeta