MENIU

Dulceață de cireșe amare. Rețeta deliciului care va cuceri întrega famile. Mod de preparare

Dulceață de cireșe amare. Rețeta deliciului care va cuceri întrega famile. Mod de preparare

Dacă nu ai încercat încă rețeta de dulceață de cireșe amare, acum este momentul ei, pentru că deja au apărut pe piață toate soiurile de cireșe. Este o dulceață deosebită atât ca gust, cât și ca textură, pentru că este ceva mai consistentă. Pentru a echilibra gustul amărui al cireșelor, vei folosi puțin mai mult zahăr decât la o dulceață clasică.

Cireșele amare sunt considerate superalimente, de către specialiștii în nutriție pentru că sunt bogate în nutrienți. Au un conținut ridicat de vitaminele B1, B2, B6, vitaminele A, C, E si PP. Mai găsim și minerale si oligoelemente precum fier, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, cupru, zinc sau cobalt. În plus, cireșele sunt, de asemenea, o sursă bună de triptofan, serotonină și melatonină.

Dacă aceste proprietăți te-au convins să introduci cireșele amare în alimentația ta, începe cu rețeta de dulceață pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Cireșele au ajuns să se vândă la bucată, în Londra. Prețul exorbitant al acestora, dezvăluit de o româncă din Marea Britanie

Dulceață de cireșe amare – Ingrediente

  • 1 kg cireșe amare
  • 1 kg zahăr
  • sucul de la o lămâie
  • 200 ml apă.

    Rețeta dulceții din cireșe amare – Mod de preparare

    Vei începe cu pregătirea cireșelor, etapa cea mai meticuloasă, care necesită mai mult timp și mai multă atenție.

    Spală bine cireșele, lasă-le să se scurgă foarte bine și îndepărtează-le sâmburii.

    Este recomandat să le cântărești după ce ai scos sâmburii pentru a avea exact 1 kg de fructe. După ce ai pregătit toate cireșele, poți prepara siropul.

Cireșele și căpșunile, ocolite de români din cauza prețurilor. Cu cât se vinde kilogramul în piețe, zilele acestea

Cum prepari siropul pentru dulceață de cireșe amare

Într-o cratiță mai mare și cu baza dublă, adaugă zahărul și apa. Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Amestecă cu o spatulă până când zahărul se dizolvă complet. Apoi, lasă siropul să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, până când începe să se îngroașe ușor.

Adaugă cireșele în siropul fierbinte și amestecă bine să se acopere toate cu sirop. Redu intensitatea focului la minim și lasă dulceața să fiarbă pentru aproximativ 30-40 de minute sau până când cireșele devin translucide și siropul are o consistență mai groasă. Înlătură spuma care se formează la suprafața dulceții și amestecă din când în când, pe parcursul fierberii.

Între timp, ocupă-te de sterilizarea borcanelor în care vei pune dulceața. Descoperă aici mai multe metode pentru sterilizarea sticlelor și borcanelor.

Cu aproximativ 5 minute înainte de a opri focul, adaugă sucul de lămâie proaspăt stors. Acest lucru va ajuta la menținerea culorii frumoase a dulceții și va adăuga o notă de prospețime.

Citește continuarea aici

Un român vinde cireșele cu doar 2 LEI pe kilogram, dar pune o condiție. Ce trebuie să facă potențialii cumpărători

Mai multe articole despre:
dulceata cirese amare reteta