MENIU

Donator de spermă, acuzat că nu se mai oprește. Are deja 550 de urmași

Un donator de spermă în serie, care ar avea 550 de copii biologici, a fost dat în judecată, pe fondul acuzațiilor că un număr atât de mare de potențiali urmași crește riscul de incest accidental.

Fundația Donorkind din Olanda l-a dat în instanță pe Jonathan Jacob Meijer pentru a-l împiedica să mai doneze spermă, acuzându-l că a mințit în legătură cu numărul de copii care au rezultat din folosirea materialului său genetic, potrivit The New York Post.

Ghidul clinicilor de spermă olandeze spune că donatorii ar trebui să doneze maximum 25 de copii sau la 12 femei pentru a preveni consangvinizarea, incestul sau problemele psihologice ale copiilor.

 

Procesul civil este intentat de o mamă olandeză a unuia dintre copiii domnului Meijer, care a fost numită doar Eva și care a avut copilul în 2018.  „Dacă aș fi știut că a fost deja tatăl a peste 100 de copii, nu l-aș fi ales niciodată”, a declarat femeia.

 

Meijer, în vârstă de 41 de ani, un muzician din Haga, se află pe o listă neagră olandeză de donare, dar a continuat să doneze în străinătate, inclusiv în Danemarca și Ucraina, a declarat Donorkind.

 

De asemenea, bărbatul în vârstă de 41 de ani a abordat online și pe rețelele de socializare potențiali părinți care caută inseminare la domiciliu și nu a dat semne că și-ar schimba comportamentul, a precizat fundația.

 

Meijer, care locuiește acum în Kenya, a folosit uneori pseudonimul Ruud, atunci când s-a oferit să fie donator de spermă, a precizat presa olandeză.