MENIU

Diferit poate fi şi cool! Un manechin desfigurat de o boală rară a realizat un pictorial

Caitin Stickels, 29 de ani, s-a născut cu o afecţiune rară numită "sindromul ochi de pisică", care o lăsat-o cu un chip desfigurat. 

Tânără şi-a depăşit condiţia şi a îndrăznit să apară pe coperta V Magazine. 

Tulburare rară numită "sindromul de ochi pisică" pe care o are de la naştere îi arată un chip desfigurat. Şi asta nu este totul boala pune probleme cardiace, renale şi scolioză. 

Fotograful Nick Knight a reuşit să o pună într-o lumină bună pe Caitin Stickels. Nick este omul care a realizat şedinţe foto cu mari personalităţi cum ar fi regina Elisabeta a Marii Britanii, dar şi artişti ca Lady Gaga sau Kanye West.

Caitlin este şi o fană acestui fotograf.

"Nu vreau să spun că visul meu a devenit realitatea, dar lucrez cu Nick Knight. Mulţi oameni îşi permit să viseze. În cazul meu este mai mult decât un vis, ci este realitate, ca să nu mai vorbim şi de pictorialul meu în V Magazine.", a spus Caitlin. 

Sindromul ochi de pisică este o afecțiune cromozomiala rară care poate fi evidență de la naștere. Indivizii cu o construcție cromozomial[ normală au doi cromozomi 22 fiecare cu câte un braț scurt cunoscut sub numele de 22p și un braț lung cunoscut sub numele 22q. Cu toate acestea, la persoanele cu sindrom ochi de pisică, brațul scurt și o mică regiune din brațul lung al cromozomului 22 sunt prezente de trei sau patru ori (trisomie sau tetrasomie).

În multe cazuri trăsăturile caracteristice ale bolii includ întârzieri de creștere ușoară înainte de naștere, deficiență mentală ușoară, malformații ale craniului și malformații faciale, malformații cardiace, musculare sau a regiunii anale.

Mai multe articole despre:
null