MENIU

Dieta cu limonadă te ajută să pierzi 9 kilograme în doar 10 zile - De ce nu e recomandată sub nicio formă de nutriționiști

Dieta cu limonadă te ajută să slăbești 9 kilograme în doar 10 zile. Ce trebuie să faci după această perioadă și de ce nu este deloc recomandată de nutriționiști.

 
Cura cu limonadă. A fost creată de Stanley Burroughs cu 50 de ani în urmă și la acel moment a reprezentat o cură rapidă de detoxifiere intensă a organismului pentru cei cu un regim alimentar gras și nesănătos și pentru cei care nu urmau niciun program sportiv ducând o viață sedentară.
 
După ce mai multe persoane au urmat această cură s-au observat și alte efecte, printre care ameliorarea depresiei, energizarea, scăderea ușoară în greutate, ameliorarea durerilor cronice, un aspect mai tânăr al pielii, presuspunându-se de asemenea că această cură ar elimina și toxinele.
 
Cură cu limonadă. Această cură cu scop principal de detoxifiere nu dura mai mult de trei zile și nu era indicată persoanelor slabe.
 
Cu timpul, însă, cura cu limonadă a fost adoptată pentru eliminarea surplusului de kilograme, cura cu lămâi devenind celebră după ce Beyonce a anunțat o scădere în greutate de aproximativ 9 kg în circa 10 zile, la fel cum promite dieta.
 
Cura cu limonadă - Ce trebuie să faci, pas cu pas
 
Cura cu limonadă pentru eliminarea surplusului de kilograme constă în consumul exclusiv de limonadă, 6 porții pe zi, timp de 10 zile.
 
Cum se prepară limonada
 
- 2 linguri suc de lămâie proaspăt
- 2 linguri sirop de arțar organic, gradul B
- un vârf de linguriță de piper roșu;
- 300 de ml apă filtrată sau apă plata.
 
Regimul urmat după cele 10 zile de limonadă
 
După 10 zile se recomandă introducerea treptată a celorlalte alimente în regimul zilnic, începând cu supele de legume, apoi cu legume și fructe proaspete, apoi carnea și în final dulciurile și grăsimile.
 
În timpul dietei nu este recomandat să faceți sport fiindcă oricum organismul nu va dispune de energia necesară și riscați să leșinați fiindcă dieta este foarte săracă energetic, dar și pentru că această dietă predispune oricum la topirea masei musculare prin nevoile proteice ale organismului. Dacă faceți sport, creșteți nevoia proteică a organismului, și metabolismul proteic este afectat și mai mult.
 

De ce specialiștii NU recomandă această dietă

 
În opinia specialiștilor nutriționiști și a medicilor, dieta cu limonadă nu este deloc sănătoasă, pentru că este extrem de sărăcăcioasă caloric, ca și alte diete hipocalorice ce slăbesc rapid.
 
Aceștia afirmă că organismul are proprietăți de autocurățare realizate în special de ficat și că nu există niciun studiu care să ateste calitățile detoxifiante ale acestei diete cu limonadă.
 
Cantitatea mare de acid citric din lămâi irită mucoasele tubului digestiv, agravează bolile inflamatorii intestinale și toate dezeghilibrele digestive, agravează afecțiunile gastrice (gastrite, ulcere), produc diaree sau la polul opus constipație și perturbă întreg echilibrul florei intestinale fiindcă sunt omorâte inclusiv bacteriile “bune”.
 
Sursa: Kudika.ro