MENIU

Decorează-ți baia cu plante exotice

Baia merită să fie decorată cu plante naturale la fel de mult ca oricare altă încăpere a casei, însă poate fi dificil să găsim plante care prosperă în această cameră cu lumină scăzută, umiditate și temperaturi ridicate și deseori puțin aerisită.

Ținând cont că cele mai multe băi au ferestre înguse, prin care nu prea pătrunde lumina naturală, că fluctuațiile de temperatură sunt foarte mari și dese, iar spațiul este redus, e nevoie de anumite specii de plante care să se adapteze acestor condiții de mediu și să poată supraviețui.

Iată câteva astfel de plante care se acomodează și se dezvoltă fără probleme în aceste condiții.

  1. Eleganța și aerul exotic al orhideei va da băii un aspect de spa modern. Puneți planta pe pervaz, dar numai în cazul în care lumina solară nu bate direct, deoarece îi va arde frunzele. Baia satisface cerințele naturale de umiditate ale plantei. Dimensiunile reduse ale ghiveciului sunt potrivite pentru a fi plasate aproape oriunde.

  2. Iedera, în special cea englezească, reprezintă o modalitate preferată de purificare a aerului la NASA. Poate fi de ajutor și în cazul băilor banale, deoarece va îndepărta mucegaiul. La fel ca și orhideea, iedera nu are nevoie de expunere directă la soare, iar umiditatea crescută îi priește.

  3. Dracena este, de asemenea, un purificator extraordinar al aerului. Vă puteți alege dintre 40 de variațiuni ale plantei, dar trebuie să aveți grijă dacă aveți animale de companie, sau copii mici, deoarece frunzele conțin o substanță toxică și pot crea neplăceri dacă sunt ingerate din greșeală.

  4. Imortelele chinezești sunt printre cele mai rezistente plante. Aceastea au inflorescențe albe și galbene și preferă temperaturile ridicate, lumina redusă și o umiditate cît mai crescută. Totuși, tolerează și alte medii, fiind cunoscută drept o plantă „aproape nemuritoare”.

  5. Bambusul este și el una dintre cele mai robuste plante. Este singura esență care nu putrezește și poate supraviețui în cele mai vitrege condiții de mediu. Din fericire, nici nu are nevoie de prea mult sol, necesitând doar apă și puțin pietriș. Apa trebuie schimbată la fiecare două săptămâni, sau chiar dată pe lună. Trebuie avut în vedere faptul că bambusul crește foarte repede, așa că e nevoie să învățați să-l ajustați corect, pentru a-i opri sau regla creșterea.