MENIU

De ce torc, de fapt, pisicile? Crezi că se simt la fel de bine ca și stăpânul

Pentru aproape orice stăpân de pisică, momentul în care animalul se cuibărește lângă sau chiar peste el și începe să toarcă reprezintă recompensa supremă, dar și un tratament antistres extrem de eficient. Întrebarea pe care și-au pus-o specialiștii a fost: chiar se simt și pisicile la fel de bine atunci când torc sau ne transmit și altceva?

În general, presupunerea că pisica toarce pentru că se simte bine este corectă. Mai precis, cam în 90% din situații, acesta este motivul, potrivit unui specialist in comportamentul felinelor, citat de Livescience.

Rămâne întrebarea: care sunt celelalte 10% din situații în care pisica toarce, dar nu pentru că se simte bine?

Ei bine, o altă explicație este legată de tehnicile de supraviețuire moștenite din sălbăticie, dar care se regăsește și în prezent la marile feline sălbatice. La naștere, torsul puilor este suficient pentru auzul mamei, dar nu va atrage și alți prădători, așa cum ar face-o mieunatul. De altfel, pisicile pot comunica prin tors cu puii.

Din același motiv torc și când îi alăptează, iar mai târziu puii vor toarce și ei în prezența unei alte feline pe care o recunosc de prietenă.

Evident, torsul poate fi și un șantaj emoțional la adresa stăpânilor, pisica încercând să atragă si mai multă atenție sau afecțiune din partea stăpânilor.

Mai multe articole despre:
pisica toarce felină stăpân