MENIU

De ce ar trebui sa mananci o banana in fiecare zi

Bogate in vitamine si minerale, bananele regleaza tensiunea arteriala, ridica moralul, imbunatatesc capacitatea intelectuala, te ajuta in caz de mahmureala sau daca vrei sa te lasi de fumat. Bananele nu doar vindeca, ci si previn multe afectiuni, datorita continutului de vitamina A, B, C, E, calciu, potasiu, acid folic, magneziu, crom, sodiu, fosfor si fier. Iata de ce ar trebui sa mananci o banana in fiecare zi.

Banana, motor de energie

Bananele contin trei zaharuri naturale: sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. O banana iti furnizeaza instantaneu o crestere substantiala a energiei. Potrivit cercetarilor, doua banane ofera energie pentru 90 de minute de efort sustinut.

Nu e de mirare ca bananele fac parte din fructele preferate ale atletilor. Banana te scoate din depresie Potrivit unui studiu recent, persoanele depresive s-au simtit mai bine dupa ce au mancat o banana. Asta pentru ca banana contine triptofan, o proteina pe care corpul uman o transforma in serotonina, care te relaxeaza, iti imbunatateste moralul si da, te face mai fericit.

Banana in sindromul premenstrual

Uita de pastile, atunci cand suferi de sindrom premenstrual. Mananca o banana care, datorita continutului de vitamina B6 va ridica nivelul glucozei din sange, ceea ce iti va ridica moralul.

Citeste articol integral

Mai multe articole despre:
regim diete banane banană cure