MENIU

De ce ar fi bine să te speli mai rar pe cap

<p>De ce e bine să te speli mai rar pe păr</p>

Când ai părul mereu curat arăţi îngrijit, plăcut estetic. Şi totuşi nu este bine să te speli pe cap prea des. Află ce poate păţi părul tău dacă îl cureţi tot timpul, scrie unica.ro.

Este mai sănătos
Cu cât îţi speli părul mai des, cu atât îndepărtezi uleiurile naturale secretate de organismul tău. Acestea au rol de protecţie, iar şamponul îi răpeşte această protecţie. În plus, spălatul îţi poate usca şi deshidrata firele de păr, iar rezultatul este mai neplăcut decât dacă ai o zi în care părul nu arată chiar ca după spălare.

Culoarea rezistă mai mult timp
Şamponul, fie el şi pentru părul vopsit, tot spală vopseaua cu fiecare spălare. Aşa că dacă vrei să îţi păstrezi culoarea frumoasă cât mai multă vreme, ar trebui să mai răreşti spălările, măcar cu o zi sau două.

Economiseşti timp
În special dacă ai părul lung şi deshidratat ştii cât de mult durează să-l speli, să-l usuci şi să-l aranjezi de fiecare dată. Dacă răreşti zilele în care îţi speli părul, ajungi să economiseşti mai mult timp, pe care îl poţi aloca pentru odihnă sau un mic dejun sănătos, fără să mănânci în grabă.

Citeşte mai mult pe unica.ro.

Mai multe articole despre:
păr spalat pe cap cum sa te speli pe cap