MENIU

David Lynch a început să filmeze scene noi pentru serialul "Twin Peaks"

David Lynch a început filmările pentru Twin Peaks

Cineastul David Lynch a început să filmeze o serie de scene noi pentru serialul "Twin Peaks" şi a spus că acest serial cult din anii 1990 trebuie să aibă parte de finalul pe care îl merită, după o pauză de aproape 25 de ani.

Evenimentele prezentate în "Twin Peaks", cu o acţiune plasată în 1989, dar care a fost brusc anulat în 1991, au lăsat să se înţeleagă o eventuală continuare a serialului, atunci când spiritul personajului Laura Palmer îi şopteşte la ureche agentului FBI Dale Cooper că urmează să îl revadă peste 25 de ani, informează dailymail.co.uk.

David Lynch a început să filmeze scene noi pentru acest serial. Filmările au debutat, marţi, 7 ianuarie, la Los Angeles.

Cineastul a plasat şi un anunţ de casting pentru rolul unei chelneriţe: "Căutăm o fată caucaziană, brunetă sau roşcată, care să joace rolul unei chelneriţe, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 ani. Trebuie să locuiască în Los Angeles, să aibă o siluetă extraordinară şi o faţă din filmele de epocă".

Odată cu apropiata lansare pe Blu-Ray a unei ediţii aniversare a serialului "Twin Peaks", presa internaţională crede că noile scene vor fi incluse în acest set special.

Atunci când a fost lansat în 1990, serialul "Twin Peaks" a avut parte de cronici extrem de elogioase din partea criticilor şi a primit 14 nominalizări la premiile Emmy.

Episodul-pilot, ce a avut o durată de două ore, a fost producţia TV cu cel mai mare scor de rating (22 de puncte de rating) din sezonul 1989-1990 şi a fost vizualizat de 33% din totalul telespectatorilor americani. După ce a început să fie difuzat săptămânal, serialul "Twin Peaks" a obţinut cele mai mari cote de audienţă pentru postul ABC vreme de patru ani.

Totuşi, după difuzarea unui punct culminant al intrigii serialului, la jumătatea celui de-al doilea sezon (prezentarea felului în care Laura Palmer a fost asasinată), audienţa serialului a început să scadă.

La o săptămână după difuzarea celui de-al 15-lea episod din al doilea sezon, "Twin Peaks" a coborât pe locul al 85-lea în topul audienţelor programelor TV, iar postul ABC a decis să suspende producţia pentru al treilea sezon.

David Lynch a declarat ulterior că regretă faptul că a cedat în faţa presiunilor exercitate de directorii de la ABC care i-au cerut să pună capăt acestui serial după al 22-lea episod din cel de-al doilea sezon.

Încheierea serialului i-a nemulţumit pe numeroşii fani ai acestuia, pentru că evenimentele prezentate în ultimul episod au lăsat personajele într-o situaţie complicată.

După încheierea difuzării serialului, acesta a generat un lungmetraj de cinema, "Twin Peaks: Fire Walk With Me" (1992), care s-a concentrat doar asupra ultimelor şapte zile din viaţa personajului Laura Palmer şi a oferit prea puţine răspunsuri pentru enigmele prezentate în ultimul episod al serialului.

Mai multe articole despre:
twin peaks david lynch twin peaks laura palmer