MENIU

Dacă faci asta pe iPhone, nimeni nu-ți mai umblă în telefon! Încearcă să vezi cum merge

Dacă ai iPhone, sigur vrei să fie totul în siguranță și cei băgăcioși să nu știe ce ascunzi tu acolo. Fie că e vorba de poze, fie că e vorba de mesaje și apeluri, nu trebuie să lași totul la liber. Vestea și mai bună e că dacă faci treaba asta o să te protejezi și de hoți. Odată ce ți-ai blocat telefonul, ei chiar nu mai pot face nimic cu el.

Apple îți pune la dispoziție o serie stufoasă de opțiuni când vine vorba de securizarea datelor private. 

Un cod de tipul acesta a blocat FBI să umble într-un telefon. Astfel, dacă un serviciu așa de mare n-a avut resurse, cu siguranță nici un hoț nu va avea. Ce trebuie să faci e să setezi un cod din cifre ca să blochezi telefonul. 

Ca orice alt telefon modern, un iPhone îți dă posibilitatea să-ți securizezi datele private prin intermediul câtorva opțiuni mai mult sau mai puțini evidente. Pentru foarte mulți ani, Apple ți-a dat doar opțiunea să-ți pui un cod de securitate format din patru cifre, pentru a-ți securiza datele.

Ulterior, au fost introduse codurile numerice de șase cifre sau chiar și alfa numerice, în cazul în care vrei să scrii o propoziție pentru a preveni accesarea datelor private de către un străin.

Indiferent de varianta care te încântă mai mult, ar fi bine să știi cum sari de la una la alta și care este cea mai rapidă soluție.

Cum setezi pe iPhone un cod din cifre ca să-l blochezi?

Din meniul Configurări al telefonului, intră la Touch ID și cod de accesa sau Face ID și cod de acces, în funcție de versiunea gadgetului din dotare. Dacă ai deja un cod de acces definit în prealabil, trebuie să-l tastezi pentru a accesa această fereastră.

Dacă vrei să desființezi codul de acces complet de pe telefon, un pic mai jos în același ecran, trebuie să apeși pe Dezactivați codul. Vei fi nevoit să-ți tastezi parola contului de iCloud asociată telefonului pentru confirmarea gestului.

Mai multe articole despre:
iphone telefon smartphone