MENIU

Cum te poți bucura de Sărbătorile de iarnă fără să renunți la pisică sau la bradul de Crăciun? Șase metode practice pe care trebuie să le încerci

Pisică în bradul de Crăciun

Iată că a venit acel moment din an pe care cu toții îl așteptăm, dar care le dă mari bătăi de cap unora dintre noi. Stăpânii de pisici, căci despre ei este vorba, se gândesc deja cu groază la momentul în pisica familiei și bradul de Crăciun se vor "întâlni", deznodământul fiind de cele mai multe ori ușor de anticipat. Deși nu există rețete infailibile care să ne țină pritenii blănoși la distanță de pomul de Crăciun, sunt o serie de sfaturi și mici trucuri care pot funcționa.

Metode simple prin care poți ține pisica departe de bradul de Crăciun

1. Un criteriu important de care trebuie să ținem cont este forma bradului. Pisicile privesc copacul ca pe un potențial adăpost, așa că vor fi atrase de ramurile mari și stufoase. De aici, concluzia că un pom cât mai scund sau înalt, dar cu crengi rare, nu va mai fi la fel de atractiv.

2. De asemenea, nu este bine să decorați bradul imediat ce l-ați băgat în casă. Lasați pisica să se obișnuiască cu el și atenționați-o să se îndepărteze. 

4. După ce pomul a fost împodobit, puteți trasa în jurul lui un "câmp de forță" care va ține la distanță pisica. Puteți folosi diverse fructe sau mirodenii cu efect repelent, cum ar fi coji de portocală sau de lămâie, ba chiar și piper. Dacă nu au efect soluțiile naturiste, puteți încerca si sprayuri cu efect de îndepărtare.

6. Pe de altă parte, nu trebuie exclusă complet varianta unor interacțiuni între pisicuțe și brad, astfel încât trebuie avute în vedere și elemente care țin de "LIMITAREA PAGUBELOR". Din nou, alegerea cea mai potrivită pare să fie cea a unui brad mai mic, care n-ar accidenta nici animalul și nici n-ar fi atât de greu de reamenajat.

Mai multe articole despre:
pisici brad brad craciun