MENIU

Cum scapi de omizi rapid și eficient. Trucul genial pe care doar grădinarii iscusiți îl cunosc

Cum scapi de omizi rapid și eficient. Trucul genial pe care doar grădinarii iscusiți îl cunosc/ Arhivă foto

Omizile sunt printre cei mai distructivi dăunători. Acestea apar tot mai des în grădinile noastre. Tratamentele și soluțiile pentru combaterea lor trebuie alese cu maximă atenție deoarece sunt destul de greu de prevenit din cauza faptului că fluturii sunt foarte mobili și se pot deplasa cu ușurință pe distanțe mari ca să depuă ouă.

Alungă omizile cu usturoiul 

Probabil știți deja că usturoiul poate fi un pesticid natural foarte eficient în grădină. Daca vă confrutați cu un număr mic de omizi, din loc în loc, le puteți îndepărtă cu un amestec de usturoi, ardei iute și apă. Pulverizați apă „picantă” în zonele afectate de omizi și în scurt timp veți observa că larvele au dispărut.

Truc pentru grădinari. Află ce trebuie să plantezi lângă trandafiri pentru a scăpa de insectele dăunătoare

Alte metode de combatere a omizilor

Una dintre metodele naturale de combatere a acestui tip de dăunători îl reprezintă cultivarea unor plante specifice precum: levănțica, salvia, menta sau pelinul. Mirosul emanat de acestea nu este suportat de omizi. O altă metodă de a ține sub control invazia de omizi o reprezintă prezența păsărilor în apropierea culturilor. Pentru a atrage cât mai multe păsări, poți agăța pe crengile pomilor recipiente în care să le pui grăunțe.

Soluții naturale împotriva insectelor: Ce e de făcut când te invadează muștele, țânțarii și păianjenii

Apelează la uleiul de neem

Uleiul de neem este un insecticid și pesticid natural, așa că acesta nu are efecte adverse asupra plantelor. Pulverizați acest ulei pe plantele afectate de omizi, însă fiți atenți pentru că riscați să atacați și alte insecte benefice, cum ar fi albinele.

Cât de periculoasă este „musca cu toc” și ce spun cercetătorii despre noua specie de insecte

Omizile pot fi strânse și cu mâna, însă protejați-vă mâinile cu mănuși pentru că pe corpul acestora se găsește un strat de păr care are rolul de a le proteja și care este destul de iritant pentru oameni. Daca vreți să le omorâți, folosiți o soluție pe bază de săpun lichid și apa, iar daca vrei să le eliberați asigurați-vă că nu provoacă și alte pagube.

Sursă text: Click.ro