MENIU

Cum scapi RAPID de mâncărimea provocată de înţepăturile ţânţarilor

Înţepăturile de ţânţar sunt inevitabile pe timpul verii, mai ales când petrecem atât timp în natură. Înţepăturile de ţânţari pot lăsa în urmă zone iritate, roşii şi o senzaţie de mâncărime care pot să-ţi dea peste cap starea de bine.

Iată, deci, câteva remedii naturale care te pot ajuta să ameliorezi înţepăturile:

1. Dermatologul Jessica Wu recomandă aplicarea unui pliculeţ de ceai verde rece peste înţepătură. Pliculeţul rece ameliorează senzaţia de mâncărime, iar compuşii din ceai verde ajută la tratarea inflamaţiei. Pliculeţele de ceai vor ajuta la reducerea inflamaţiei şi vor acţiona ca astringent, eliminând fluidele din zona înţepată. O altă opţiune ar fi cataplasmele cu fulgi de ovăz.

2. Busuiocul ameliorează senzaţia de mâncărime. Zdrobeşte câteva frunze de busuioc şi aplică-le pe zona afectată. Acesta are propietăţi antiinflamatorii şi poate calma înţepăturile de ţânţar. Busuiocul conţine camfor şi timol, 2 compuşi care alină senzaţia de mâncărime. În plus, busuiocul este cunoscut pentru faptul că ţine deoparte ţânţarii.

3. Datorită acidităţii sale, oţetul reprezinta o soluţie eficientă în calmarea mâncărimilor cauzate de înţepăturile de ţânţari. Cea mai bună alegere este oţetul de mere deoarece acesta este mai puţin acid şi nu afectează pH-ul natural al pielii. Poţi dilua oţetul cu apă şi aplica această soluţie pe înţepături. Poţi adăuga 2-3 câni de oţet şi în apa de baie.

Sursa: csid.ro