MENIU

Cum să scapi rapid de durerile de stomac - Cele mai simple 6 remedii naturale

Cum să scapi rapid de durerile de stomac - Cele mai simple 6 remedii naturale

Unele remedii naturale și simple pot oferi cele mai rapide soluții pentru calmarea durerilor de stomac. Sunt eficiente în cazul indigestiei, balonării sau a unor afecțiuni similare.

Unul dintre cele mai solicitate remedii naturale sunt pentru a calmă durerile de stomac. Oamenii, de la ce icare suferă de cancer până la părinții bebelușilot care au colici, sunt în cautarea celor mai sigure și eficace modalități de a liniști durerile de stomac. Nu există un remediu natural eficace în absolut toate tipurile de afecțiuni stomacale, în plus dacă te confrunți cu o astfel de durere de ceva timp, cea mai indicată soluție este să mergi la un consult de specialitate.
Însă pentru calmarea durerilor de stomac simple există multe remedii naturale. Iată câteva dintre ele:
1. Ghimbir
Sunt bine cunoscute proprietățile antiinflamatorii ale ghimbirului, însă mai are și alte beneficii. Totodată, rădăcina ajută atât calmarea durerilor cât și la ușurarea digestiei. Iar un ceai de ghimbir este tot ce ai nevoie în aceste cazuri.
Persoanele care nu se dau în vânt după produsele picante, suplimentele cu ghimbir poate fi o soluție convenabilă. În ceea ce privește ceaiul este mai bine să faci unul din rădăcina proaspătă de vreme ce produsul cumpărat ar putea conține zahăr (care înrăutățește durerile stomacale).
2. Mușețel
Mușețelul nu doar că te calmează atunci când ești nervos, ci și ușurează durerea de stomac. Astfel că este recomandat ceaiul de mușețel în cazul crampelor stomacale. Pentru un plus de savoare se poate adaugă suc de lămâie.
3. Apă cu lămâie
Cei care nu au în casă ghimbir, chimen, mentă sau lemn dulce pot stoarce jumătate de lămâie într-o cană cu apă fierbinte. Licoarea această poate fi de ajutor în cazul durerilor de stomac.
4. Apă călduță cu sare
Apă cu sare este bună atât în cazul în care te doare gâtul că și în cazul durerilor de stomac. O lingură de sare amestecată într-o ceașcă de apă călduță va ușura durerea. Pentru rezultate excelente este recomandată înghițirea apei cât de repede se poate.
5. Pâine prăjită
Cărbunele este popular în spitale pentru tratatea cazurilor de intoxicație cu alcool sau intoxicația alimentară pentru neutralizearea efectelor intoxicatiei. Pâinea prăjită este folosită în cazul copiilor cu dureri de stomac sau a diareei, la fel precum bananele, orezul sau compotul de mere.
6. Oțetul de mere
Acest oțet este benefic pentru tot corpul. Câteva linguri de oțet amestecat într-un pahar de apă caldă sau rece pot calmă durerile stomacale.
Sursa: sfatulparintilor.ro