MENIU

Cum să păstrezi bradul de Crăciun verde și proaspăt săptămâni la rând - Trucurile pe care trebuie să le știi

Cum să păstrezi bradul de Crăciun verde și proaspăt săptămâni la rând - Trucurile pe care trebuie să le știi

Bucuria copiilor de Crăciun este împodobirea bradului, dar și păstrarea acestuia cât mai multe zile în casă. Iată câteva sfaturi prețioase pentru părinții care vor să aibă bradul mult timp după sărbătoarea de Crăciun.

Pregătirile de Crăciun, cu montarea bradului și împodobirea acestuia sunt gustate din plin de copii. Nu mulți părinți se dau în vânt după bradul artificial, astfel că bradul natural este cea mai bună alegere. Însă este o problemă cu păstrarea bradului cât mai mult timp. Pentru că acesta se ofilește repede, îi cad acele, astfel că nici nu l-ați împodobit bine și trebuie aruncat.

Iată câteva sfaturi care vor răspunde la întrebarea „Cum să păstrezi pomul de Crăciun verde și proaspăt mai mult timp?".

Tăiați 3 cm la baza bradului de Crăciun

Ideal ar fi să cumpărați un brad tăiat în ziua respectivă. Însă acest lucru este imposibil. Imediat ce ajungeți acasă trebuie să tăiați aproximativ 4 cm din tulpină bradului, după care să faceți o altă tăietură, pe perpendiculară,  de câțiva centimetri. Țineți bradul într-un loc răcoros și într-un suport cu apă. Adăugați apă o dată la trei zile. Nu lăsăți niciodată că nivelul apei să scadă mai jos de tăietură de-a lungul tulpinii. Dacă acest lucru s-a întâmplat, va trebui să faceți o nouă tăietură.

Țineți bradul de Crăciun departe de sursele de căldură

Dușmanul numărul unu al bradului este căldură. Țineți bradul departe de lumina soarelui, iar când îl băgați în casă pentru a-l împodobi trebuie să alegeți o camera răcoroasă, nicidecum lângă calolier, sobă sau în dreptul aparatului de aer condiționat. Nu încărcați bradul cu instalații electrice. Căldură emananta de beculețe va ofili bradul.

Stropiți bradul de Crăciun cu apă

Umpleți un recipient cu pulverizator cu apă rece și stropiți bradul o dată pe zi. Aveți grijă, instalațiile electrice trebuie să fie scoase din priză când îl udați. Le puteți reaprinde după o scurtă perioadă de timp.

Sursa