MENIU

Cum să-ți reduci senzația de foame și pofta de mâncare. 7 trucuri simple și eficiente

Cum să-ți reduci senzația de foame și pofta de mâncare

Sună simplu, nu? Reduci numărul de calorii consumate și kilogramele în plus încep să dispară. Problema este că stomacul nu agrează tipul acesta de inițiative și se opune imediat.

Explicația oamenilor de știință e următoarea: când organismul simte că este privat de alimente, generează o cantitate mai mare din hormonul responsabil cu  senzația de foame, pentru a te impulsiona să mănânci.

În plus, pe lângă senzația de foame există și pofta de mâncare, ce reprezintă un lucru total diferit. Ne repezim să ne umplem farfuriile când suntem plictisite, nervoase, îngrijorate sau când vrem să sărbătorim ceva.

Drept urmare, nu este de mirare că majoritatea oamenilor mănâncă mult mai mult decât organismul uman are nevoie pentru a funcționa la parametri optimi.

Descoperă în cele ce urmează cele mai eficiente 7 trucuri pentru a-ți reduce senzația de foame și pofta de mâncare:

1. Consumă mai multe proteine 

Proteinele reprezintă cele mai bune substanțe nutritive când vine vorba de senzația de sațietate. Organismul le digeră și absoarbe greu, așa că te vei simți plină pentru mai mult timp dacă alegi să consumi o cantitate mai mare de proteine. Este foarte important ca micul dejun să fie bogat în proteine, specialiștii în nutriție recomandând consumul a 30 de grame de proteine la prima masă a zilei.

2. Ferește-te de dulciuri, pâine albă, paste și sucuri cu zahăr

Indexul glicemic măsoara efectele pe care le au alimentele asupra nivelului de zahăr din sânge. Există trei categorii de indice glicemic: ridicat (valoare peste 70) mediu (valori între 56 și 69) și scăzut (valoare mai mică sau egală cu 55). Alimentele cu index glicemic ridicat generează o creștere rapidă și o prăbușire la fel de spectaculoasă a nivelului de zahăr din sânge. În general, scăderea nivelului de zahăr din sânge creează “nevoia” de a mânca mai mult.

În schimb, alimentele cu un index glicemic căzut generează o creștere treptată a nivelului de zahăr de sânge și furnizează o sursă constantă de energie pentru o perioadă mai îndelungată. Această eliberare treptată de energie duce la un apetit diminuat.

3. Bea multă apă

Pe lângă rolul de hidratare a organismului, apa reduce senzația de foame, așa că încearcă să bei cantități ridicate pentru a-ți alunga tentația de a mânca mai mult decât ai nevoie. Apa nu conține calorii, așa că este ideală pentru persoanele care încearcă să mănânce mai puțin.

Citește restul sfaturilor pentru a-ți reduce foamea și pofta de mâncare pe Fabuloase.ro

Mai multe articole despre:
mâncare foame poftă trucuri senzaţie eficiente simple