MENIU

Cum să fii productiv „cu noaptea în cap”. Câteva trucuri care te vor ajuta să te trezești mai ușor și să ai energie dimineața

Te scoli greu? Iată câteva trucuri ca să fii mai productiv în prima parte a zilei. Foto/Profimedia

Multă lume are probleme cu trezitul la prima oră a dimineții, deși pentru unii aceasta poate fi 5 sau 8 dimineața. Mulți oameni de succes au vorbit, de-a lungul timpului, despre obiceiul lor de a se trezi devreme în fiecare zi. Astfel, reușesc să fie mai productivi și să profite la maximum de fiecare ora pe care o au la dispoziție.

Studiile sugerează că, dacă te trezeșți la 5 dimineață, nu câștigi doar timp pentru anuminte activități, ci te simți mai bine din punct de vedere mental. Acest lucru s-ar putea datora faptului că, fiind liniște, te poți relaxa fără a avea presiunea de a rezolva ceva. De asemenea, se pare că sportul practicat dimineață ar fi mai eficient pentru pierderea în greutate și menținerea sănătății.

Cum să te trezeșți la 5 dimineață – trucuri ușor de aplicat

În cazul în care ai decis să începi să te trezeșți mai devreme, felicitări! Vei simți imediat beneficiile pentru starea ta de spirit, dar și pentru corpul tău. Pentru a putea face schimbarea, folosește aceste trucuri, astfel încât să-ți fie mai ușor.

Întreabă-te de ce vrei să te trezeșți dimineață

Primul pas spre orice acțiune este să-i transmiți creierului tău exact motivul pentru care vrei să o faci. Așadar, întreabă-te: de ce vrei să devii o persoană mai matinală? Stabilește-ți obiective clare: vreau să meditez dimineață, vreau să fac sport, vreau să citesc, vreau să lucrez, vreau să fac curățenie. Ai înțeles ideea. Orice te motivează, acela va deveni scopul tău. Ține bine minte care este și nu te îndepărta de el, în special în prima luna, când va fi ceva mai dificil să implementezi noul obicei. Seară, repetă-ți în minte: „mă voi trezi mâine dimineață fresh și binedispusă pentru a câștigă timp prețios să fac sport și să meditez, că să încep ziua cum se cuvine”.

Cel mai mult contează ora la care te culci

Nu vei reuși niciodată să te trezeșți la 5 dimineață dacă te culci după ora 12. Sau, dacă vei reuși, în scurt timp vei fi atât de epuizată, încât nu vei vedea avantajele reale ale trezitului de dimineață. Ideal ar fi să dormi 8 ore pe noapte, astfel că ar trebui să te culci la ora 21. Dacă programul nu îți permite, te poți pune la somn și la ora 22, dar nu mai târziu, căci primele ore de somn sunt esențiale pentru a te odihni.

Nu încerca să schimbi totul în același timp

Avem tendința, uneori, să ne schimbăm viață de la zero într-o perioada foarte scurtă de timp. Acest lucru ne îndreaptă spre eșec. Mintea noastră nu va percepe corect mesajul și, în încercarea de a le face pe toate, va ceda. Dacă nu ai făcut sport până acum, nu te forță să te trezeșți la 5 dimineață și să faci câte o ora de sport. Fie începi să faci sport în fiecare dimineață, la orice ora te trezeai de obicei, fie începi să te trezeșți la 5 dimineață și faci o activitate care îți face plăcere + 5 minute de sport sau stretching. Peste câteva zile poți adaugă încă 5 sau 10 minute, până când te obișnuieșți.

Fă-ți o rutină

Din moment ce ai stabilit clar motivul pentru care vrei să te trezeșți dimineață, e necesar să te ții de această rutină. Să spunem că vrei să citeșți și nu ai timp niciodată pe parcursul zilei. Dimineață este liniște, deci poți să citeșți timp de 2 ore, până să începi programul obișnuit. În fiecare dimineață, când te trezeșți la ora 5, începe direct să citești. Nu te lasă distrasă de alte activități și fă ceea ce ți-ai propus. Rutină este esențială pentru că o activitate să devină un obicei.

Acestea sunt trucurile pe care le poți folosi dacă vrei să devii o persoană matinală. Totuși, ține cont de faptul că fiecare om este diferit. S-ar putea să îți ia mai mult timp până te vei obișnui cu noul tău stil de viață. De asemenea, e posibil să nu te obișnuieșți deloc cu acest obicei. Este perfect în regulă. Asigura-te că ai încercat timp de o luna și, dacă nu ți se potrivește, găsește alte soluții de organizare a programului care să funcționeze mai bine pentru ține.

SURSA