MENIU

Cum să faci o primă impresie grozavă la un INTERVIU DE ANGAJARE. Trucul care te scoate în evidență și te face de neuitat

Interviu job

Te pregătești pentru o primă întâlnire cu un posibil angajator? Iată câteva trucuri care te ajută să faci o impresie excelentă!

Un interviu de angajare poate fi destul de stresant, mai ales dacă îți dorești foarte mult jobul. Pentru a fi sigură că reprezentantul companiei cu care susții interviul te va ține minte, e necesar să faci câteva lucruri, relatează site-ul andreearaicu.ro.

Ține cont de sfaturile noastre și, cu siguranță, vei rămâne în mintea celui care face recrutările, fapt care, alături de experiență și cunoștințele tale, va conta în decizia să finală!

Ce este bine să faci la interviul de angajare

Atunci când ajungi la interviu, mai ales dacă este printre primele tale experiențe de acest gen, ține cont de câteva trucuri. Poate vor părea detalii minore, însă ține cont că ele vor face diferența între ține și alt potențial angajat!

Cum să ai o ținută impecabilă la interviul de angajare – 7 trucuri utile

1. Mergi la interviu cu un carnețel și un pix
Dacă nu ai făcut asta până acum, e momentul să îți iei ceva de notat cu ține. Nu e cazul să stai pe tot parcursul interviului cu ochii pe hârtie, dar poți să notezi câteva idei importante. De asemenea, poți avea deja scrise câteva întrebări despre companie și activitate, arătând astfel că ți-ai făcut deja „temele” în ceea ce privește postul respectiv.

2. Pune întrebările potrivite
De exemplu, „Cum este cultură companiei?” sau „Care sunt unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă compania în acest moment?”. Punând astfel de întrebări, demonstrezi că nu cauți orice loc de muncă – eșți interesată de acest post specific. De asemenea, dacă ai o sugestie în ceea ce privește modul de desfășurare a activitățîi o poți face, arătându-ți interesul pentru această firma.

3. Fii relaxată
De regulă, cei care susțîn interviurile vor să te cunoască pentru a vedea cum eșți că persoană, căci informațiile profesionale le-au aflat deja din CV. Nu este momentul să adopți o atitudine rigidă sau scorțoasă. Poți să fii sinceră, chiar dacă unele răspunsuri te pot dezavantaja, iar dacă te simți destul de stăpână pe ține, fă și o mică glumă!

4. Comportă-te de parcă eșți cea mai bună opțiune pe care o au
Acesta este cel mai bun sfat pe care îl poți urmă și, probabil, și aspectul care te va diferenția de ceilalți candidați. Evident că nu îi cunoști și nu știi dacă sunt mai buni decât ține, din punct de vedere profesional. Nici nu trebuie! Tu știi deja că eșți cea mai bună opțiune a companiei. Purtând acest gând în minte, vei avea un aer încrezător. Atenție… încrezător, nu încrezut. Este o linie fină între a fi sigură pe ține și a fi aroganță. În continuare tu ești cea care are nevoie de acel loc de muncă, însă este bine că tu să transmiți faptul că dacă te aleg, au tras un loz câștigător!

5. Mare atenție la postura pe parcursul unui interviu de angajare
Este foarte important că, din momentul care intri în clădire, să mergi dreapta, să nu stai cu ochii în telefon, să privești pe toată lumea în ochi. Vei inspiră încredere și disponibilitate. Ține spatele drept pe parcursul interviului, nu te cocosa și, sub nicio formă, nu te tolani pe scaun. Exersează acasă și întreabă o prietenă ori iubitul dacă postura ta rămâne aceeași pe parcursul unei conversațîi. E bine să fii conștientă unde ar fi loc de mai bine!

6. Lasă o prima impresie bună chiar la final
Ai grijă că ultimele tale vorbe să fie unele pe care cel care face recrutarea să le țină minte. Mulțumește pentru timpul acordat și precizează cât de recunoscătoare eșți pentru oportunitate și că aștepți cu nerăbdare următoarele întâlniri. Poartă-te de parcă deja ai fost aleasă și este doar o chestiune de timp până va revedeți din nou! Astfel, te va simți mai apropiată și, evident, mai doritoare să obțîi postul.

De asemenea, nu uită chestiunile de baza: nu întârzia, zâmbește, alege haine simple și decente. De asemenea, păstrează un ton politicos și fii amabilă cu toți cei pe care îi întâlnești. Aplică aceste sfaturi și sigur vei reuși să fii memorabilă la interviuri! Mult succes!

Mai multe articole despre:
interviu interviu angajare impresie interviu truc