MENIU

Cum poți curăța rapid vinetele coapte. Sunt gata în doar câteva secunde

Vinetele sunt printre dintre cele mai gustoase legume care se pot coace, dar dau și mari bătăi de cap dinn cauză că sunt destul de dificil de curățat. Din fericire, ai la îndemână o metodă simplă și rapidă care te scapă de bătăi de cap. Iată trucul prin care poți curăța rapid vinetele de coajă.

Coacerea și curățarea vinetelor pot fi activități migăloase, mai ales dacă vorbim despre o cantitate mare din aceste legume. Există însă un truc la îndemână pentru a curăța vinetele coapte de coajă în doar câteva secunde. Ai nevoie doar de folie de aluminiu, pe care probabil o ai deja în bucătărie, conform Ego.

 

Coace vinetele uniform pe toate părțile, la foc mediu. După ce vinetele s-au copt, taie capătul unde este codița și învelește imediat fiecare vânătă în folie de aluminiu. Aceasta va ajuta la păstrarea căldurii și, datorită condensului, coaja se va desprinde mult mai ușor de pe pulpa coaptă a vinetelor.

 

După ce vinetele au stat câteva minute în folie de aluminiu, desfă-o la capătul la care ai tăiau codița. Strânge vânăta cu mâna, de la capătul opus, astfel încât pulpa să iasă prin locul unde ai făcut tăietura. În acest fel, vinetele se vor curăța în câteva secunde și nu mai pierzi timp prețios făcând această activitate.