MENIU

Cum desfunzi imediat scurgerea la cada de baie - trucul genial la care apelează toți instalatorii

Un eveniment neplăcut, înfundarea scurgerii de la cadă de baie este, totuşi, foarte posibilă şi se instalează periodic în cele mai multe dintre locuinţe. Dacă descoperi că apa nu se mai scurge cum trebuie din cadă, este momentul să iei măsuri. Află cum poţi să desfunzi scurgerea de la cada de baie! 

Cu un umeraş din sârmă

O modalitate de a elibera scurgerea căzii de baie este aceea de a utiliza o bucată dintr-un umeraş din sârmă. Metodă este recomandată în special pentru a înlătura ghemotoacele mari de par şi reziduuri, aflate aproape de partea superioară a gurii de scurgere .

Cum procedezi? Taie cu un cleşte o bucată din umeraşul de sârmă şi îndoaie, formând un cârlig, unul dintre capetele acesteia. În acest moment, nu mai trebuie decât să introduci partea curbată în gaură de scurgere şi să scoţi ghemotocul de păr. Atenţie, însă, să nu introduci prea adânc bucata de sârmă, pentru a nu cauza probleme pe ţeava de scurgere a căzii de baie.

Cu o pompă pentru desfundat

Chiar dacă este o unealtă veche şi, adesea, ineficientă , nu ar strică să încerci să îţi desfunzi scurgerea de la cadă de baie şi cu ajutorul pompei pentru desfundat. Fixează foarte bine pompa deasupra gurii de scurgere, astfel încât să nu permiţi aerului să pătrundă înăuntru. Apoi poţi începe mişcarea de aspiraţie care va fi cu atât mai eficientă, cu cât pompă va fi mai bine fixată.

Cu apă fierbinte

O metodă eficientă dacă scurgerea este înfundată într-o mică măsură, aceasta prezintă, totuşi, câteva riscuri. Printre altele, apa fierbinte poate lichefia garniturile de cauciuc ori sigilanţii. Dacă vrei să o pui în aplicare, combin-o cu o altă metodă, cum ar fi folosirea pompei pentru desfundat, pentru a obţine rezultate optime.

Mai multe articole despre:
scurgere baie scurgere cada scurgere infundata