MENIU

Cum cureți corect ustensilele pentru păr? (P)

Perie, perie rotativă, placă de păr -  doar câteva dintre ustensilele pe care le folosim destul de des pentru a ne coafa părul. Dar știi care sunt metodele pentru a avea grijă eficient de acestea?

Adorăm zilele în care ne stă părul bine, fie că suntem bărbați, fie că suntem femei, nu-i așa?

Unii oameni au norocul de a nu avea probleme cu părul și de a nu se afla în situația în care să fie nevoiți să apeleze neapărat la ustensile pentru coafat, în timp ce alții sunt nevoiți să depună un minimum de efort pentru a reuși să aibă un aspect de care să fie mulțimiți sau pentru că vor să poarte o anumită coafură.

În orice situație te-ai afla, sigur vei folosi măcar una dintre ustensilele prezentate mai jos, așa că articolul ăsta este pentru tine. Povestim despre cum curățăm corect peria, fie ea simplă, obișnuită sau perie rotativă si placa de par.

Cum cureți corect peria rotativă?

Ca orice produs pe care îl folosești pentru a-ți coafa părul, este extrem de important să te ocupi și de îngrijirea acesteia. Află că întreținerea periei rotative nu este una grea, cel puțin în ceea ce privește perii exteriori. Este nevoie doar să scoți capetele din partea electrică a periei și să speli perii, cu scopul de a îndepărta rezidurile nedorite, cum ar fi firele de păr serumul și resturile de produse pentru coafat care rămân pe peria rotativă. Lasă-i la uscat și montează-i doar după ce sunt complet uscați. Doar atunci poți folosi din nou peria rotativă, altfel riști să se producă un scurt circuit!

Îți recomandăm să acorzi atenție și întreținerii interioare a periei rotative și să te folosești de o șurubelniță pentru a o demonta și pentru a curăța cilindrul. Nu este deloc greu, trebuie doar să ai puțină răbdare, să fii atentă și să îndepărtezi rezidurile pe care le vei găsi în interior. Montează-o respectând cele două reguli simple: pune la loc cilindrul periei și strânge șurubul cu ajutorul șurubelniței pomenite mai sus, iar peria rotativă va fi ca nouă.

Cum cureți corect peria simplă?

Întreținerea periei pentru păr este esențială dacă vrei să ții uleiurile și bacteriile departe. Te sfătuim să cureți cât mai des peria ta pentru că după fiecare utilizare aceasta acumulează păr, sebum, praf, piele moartă și resturi din produsele pe care le folosești pentru a-ți hidrata părul sau pentru a te coafa.

O perie curată rotativa te va ajuta să ai un aspect al părului sănătos și fresh, pe când o perie încărcată de reziduri nu va face decât să faciliteze transferul acestora direct pe părul tău și să faciliteze inclusiv transmiterea de bacterii care se dezvoltă în cazul în care cureți rar peria.

Ce ai de făcut? Îndepărtează întâi firele de păr rămase pe aceasta, apoi pentru a îndepărta praful și alte reziduuri, folosește apă și săpun. Dacă vrei să dispară bateriile, prepară o soluție din oțet și apă sau din bicarbonat și apă și fii sigur că ești în siguranță!

Este recomandat să aplici această procedură o dată la două săptămâni.

Cum cureți corect placa de păr?

Nu uita nici de placa de păr! Chiar dacă o folosești mai rar, și aceasta se murdărește și este recomandat să o îngrijești așa cum se cuvine pentru a obține o coafură potrivită, dar și pentru a prelungi durata de viață a plăcii tale pentru îndreptat părul. Ce ai de făcut? Asigură-te că este scoasă din priză și că s-a răcit. Ia apoi câteva dischete demachiante sau pur și simplu o cârpă mai moale și folosește-te de puțin spirt pentru a le îmbiba. Curăță tot ce înseamnă substanțe, produse de păr și alte tipuri de reziduri și asta e tot. Dacă este nevoie, folosește o cârpă curată pentru a scăpa de restul de spirt rămas pe placă!

Asta e tot ce ai de făcut. Simplu, nu-i așa? Trebuie doar să îți intre în obișnuință.

 

Mai multe articole despre:
perie de par perie rotativa