MENIU

Cum cureţi cel mai uşor petele de ulei de pe haine. Rezultatele sunt incredibile

Se întâmplă uneori ca, în ciuda detergenţilor folosiţi, unele pete de pe haine să nu poată fi înlăturate. Există însă câteva metode simple şi "naturale", care vor da rezultate imediat.

Petele de fructe - pete proaspete se spală imediat cu apă rece. Petele mai vechi se îmbibă cu glicerină şi apă caldă, apoi se spală normal.

Petele de iarbă - se freacă petele cu spirt de 90 de grade, apoi se freacă haina uşor cu apă şi clăbuc de săpun. Se clăteşte.

Petele de deodorant - se dizolvă într-un litru de apă caldă o linguriţă de sare de lămâie. Se înmoaie pata şi se lasă peste noapte. A doua zi se clăteşte locul cu apa şi apoi se spală în mod obişnuit.

Petele de transpiraţie - se freacă pata cu oţet incolor sau esenţă de oţet diluată cu apă. Se clăteşte bine, de mai multe ori.

Petele de sânge - rufa pătată se înmoaie repede în apă rece cu sare şi se clăteşte de mai multe ori.

Petele de ulei - mai întâi, se absoarbe pata cu o sugativă, apoi se acoperă pata cu făină. Se lasă câteva ore, apoi se perie bine cu o perie aspră. Înainte de spălare, se şterge pata cu puţin detergent de vase.

Petele de vin roşu - se absoarbe vinul cu un şerveţel, apoi se acoperă pata cu sare. Se lasă să acţioneze circa 30 de minute, apoi se clăteşte şi se freacă cu suc de lămâie sau vin alb. Se spală în mor obişnuit.

Petele de rugină - se freacă petele cu suc fierbinte de lămâie sau cu sare de lămâie amestecată cu sare. Se lasă o oră la soare, apoi se spală.

Sursa: Formula AS